25.05.2012 Visualisering

Visualisering øker sjansen for å nå målet

Her kommer et lite tips til deg om hvordan du kan begynne å trene opp visualiseringsmuskelen din. Den vil hjelpe deg til å mentaltrene (se kurs i mental-og tanketrening) slik at du er enda bedre forberedt og har større sjanse for å nå dine mål.

I visualiseringen bruker vi alle sansene, men mest se, høre og føle sansen. Jo bedre du er istand til å leve deg inn i visualiseringen, jo bedre vil resultatet bli.

1. Du kan starte med å se for deg en rose. Velg farge på den og se for deg fargen. Lat som om du bøyer deg ned og lukt på den – kjenn den nydelige duften akkurat nå.

2. Se for deg en stor, deilig seng med masse myke puter i. Forestill deg at du hopper opp i senga og ruller deg godt til rette – kjenn på følesen av å ligge i senga akkurat nå.

3. Se for deg en sitron, og lat som om du deler den opp i båter. Ta en av båtene og løft den opp til nesen. Lukt på den og reostrer hva som skjer. Ta en stor og safting bit og registrer hva som skjer i munnhulen din.

4. Forestill deg at du står på en deilig strand – hør bølgene som slår mot stranden – hør måkene som skriker – hør det som skjer akkurat nå.

5. Tenk på en gang du ble virkelig glad. Se for deg situasjonen så tydelig du kan. Lev deg inn i situasjonen og kjenn følelsen av glede akkurat nå.

 

Visualisering kan brukes til alt. Du kan lage følelser/tilstander, du kan trene opp signalene som går fra hjernen og ut i musklaturen slik at du automatiserer nye øvelser, den hjelper deg å bli mer bevisst på dine behov og mye mer.

Prøv deg frem og bli inspirert til å lære enda mer om dette spennede temaet

 

Share

Publisert

i

av

Stikkord: