13.08.2012 Å herme etter gir deg ny kompetanse

Modellerer du en med sterk fysisk tilstand, vil tankene dine bli mer positive

Ved å modellere et annet menneske sin fysiologi/kroppssåråk, kan du få tilgang til nye tilstander /føleldser og dermed også en annen måte å tenke på. Måten du gjør det på er enkel, effektiv og gir spennende resultater.

Start med å finne en person som har kvaliteter du gjerne vil adoptere. Det kan være en trener som du beundrer, en venn  eller noen andre. Poenget er at dette mennesket skal ha kvaliteter som du er ute etter å modellere.

Legg så merke til hvordan personen sitter, står  og beveger seg. Legg merke til alle små detaljer som pusterytme, puster de helt ned i magen eller grunn og hektisk pust øverst i brystkassen? Hvordan er tempo de snakker i, og stemmeleie? Hvordan bærer de hodet, bruker øynene? Ser de mye opp, eller kanskje ned? Er bevegelsene i kroppen raske, trege eller mer midt i mellom? Hvordan snakker denne personen? Hva fokuserer denne personen på?

Forestill deg så at du blir denne personen. Vær «inne i kroppen» på vedkommende og oppfør deg som den personen du modellerer. Nå som du er denne personen legger du merke til hvordan følelsen i kroppen endrer seg og hvordan dine tanker om deg selv som rytter endrer seg.Hvordan tenker du om deg selv som rytter nå? Hvordan tenker den personen du modellerer om deg som rytter nå? Hvilke råd vil du gi til deg selv?

Lek deg med øvelsen og huske at den kan brukes  i alle livets områder:-)

 

Share

Publisert

i

av

Stikkord: