29.04.2013 Hvordan endre tankemønstre?

spor i sandenEndre et tankemønster krever innsats og bevissthet fra din side. Først og fremst må du blir klar over hva slags mønster du skal forandre på. Det kan være at du snakker negativt om deg selv, som igjen fører til at du tror du ikke klarer eller kan gjøre det du ønsker som igjen fører til at du gir opp. Har du holdt på med dette i mange år, ja så er mønsteret godt innøvd og automatisert. Det blir som spor i sanden. Jo flere ganger du går den samme veien jo dypere og mer tydelige blir sporene.

Hvordan skal du så bli kvitt det? Kanskje har du prøvd å endre, men gir opp fordi det gamle mønsteret er så fastgrodd!

Skift retning på tankegangen
Skift retning på tankegangen

Ikke fortvil, det finnes nemlig gode teknikker for hvordan du kan «avinstallere» gamle mønstre og lage nye. Se for deg en linje av tid, som strekker seg tilbake i tid og frem i tid. På den linjen befinner du deg, i nåtid. Alt som ligger bak deg er historie og ikke sannere enn hva du vektlegger at skal være sant. Så hvis du går rundt og tror at det er sant det du har sagt til deg selv i alle disse årene, ja så blir det sant. Og den sannheten tar du med deg inn i fremtiden din. Slik blir tidslinjen mer som et hjul enn en rett tidslinje. Du går rundt og rundt i samme mønster som setter seg hardere og dypere fast for hvert år som går!

Ta grep!

Vi tenker oss at du er bevisst ditt mønster og du skal forandre på det. Måten du gjør det på er at du går tilbake i tid til alle de gangene du har utført mønsteret ditt. Så spør du deg selv noen enkle spørsmål: «Hva ville jeg gjort istedenfor? Hvilke egenskaper kunne jeg bruke som hadde gitt med det resultatet jeg ønsket? Hva mer?

Lag» nye minner» på fortidslinjen din slik at de er med på å prege fremtiden din også. På den måten lager du et nytt og positivt mønster. Se for deg det nye du ønsker igjen og igjen slik at det blir et nytt fastgrodd mønster 🙂

Og vil du lære mer om dette vil jeg anbefale et sterkt voksende bibliotek med innhold som gir deg alt du trenger for å kvitte deg tanker som gir deg dårlige følelser til god selvtillit og troa på deg selv. http://ryttercoachen.kartra.com/page/tryggoggladrytte

Lykke til

Share

Publisert

i

av

Stikkord: