Å herme etter de beste gir god læring

I går så jeg på de beste av de beste i dressur under WM og det regner jeg med at flere av dere også har gjort. Det er en fryd å se hvordan enkelte ryttere rir sine hester til fremdrift, styrke, balanse, smidighet, takt rent og med stor letthet og gracie.

Disse rytterne kan vi la oss inspirere av og vi kan også modellere dem gjennom å forestille oss at vi er dem. Kjenne på følelsene de har i kroppen når de rir og overføre dette til egen ridning.

Her er måten du gjør det på:

– Se nøye etter hvordan de sitter, hvordan de beveger kroppen sin, hva de gjør i økninger og samlinger, hvordan de bruker setet, sjenkler, hender og overkropp.

– Sug inn all informasjon om kroppsspråket deres og pusten

– Så lukker du øynene (eller har dem åpne om du foretrekker det) og forestiller deg at du svever inn i kroppen til den du modellerer. Vær den personen! Det høres kanskje merkelig ut, men det er ganske enkelt og morsomt. Du får mye informasjon!

– Kjenn etter hvordan det oppleves, og plukk til deg informasjon om hva du kan endre på hos deg selv.

– Kanskje kjenner du at kjerne muskulaturen din må styrkes, eller at du trenger å endre frekvensen av bruk av sjenkler eller du trenger å trene på å være mer balansert eller du trenger å trene på elastisitet i armer. Kanskje mer avspent i enkelte muskelgrupper og bittelitt mer spenning i andre.

– Når du finner ut av hva du trenger å trene på så plukker du ut en ting av gangen og kjører denne sekvensen om igjen og om igjen inne i hodet ditt. Husk å være i kroppen din! Da trener du opp signalene som går fra hjernen og ut i muskulaturen.

– Jo flere ganger du kjører frekvensen i hodet, jo enklere vil det være for deg å gjøre det du har øvd på, helt automatisk, i det virkelige liv.

Vil du lære mer? Klikk deg inn her:https://grynergaard.simplero.com/page/94238

Lykke til 🙂 Hilsen Ryttercoachen

 

Share

Publisert

i

av

Stikkord: