Hjelp! Det som før gav meg glede er nå bare tungt og stressende. Tre tips for å snu

I mine mange år som Ryttercoachen, er det et tema som stadig går igjen hos de jeg coacher.

Det er frykt og nervøse følelser.

Hvis du tenker tilbake så var alt bare gøy og glede. Hesteinteressen var på topp og stallen var stedet der du hadde fri, opplevde vennskap, følte mestring og ikke minst det gode og trygge båndet til hesten.

Etter hvert begynte du kanskje å konkurrere litt og det ble mer alvor. Du la større press på deg selv og ambisjonene vokste i takt med rytterferdighetene. Alle piler pekte oppover og du følte deg skikkelig god.

 

Så en dag, var det ikke så gøy lenger. Hva var det egentlig som skjedde? Gleden og mestringen ble byttet ut med nerver, svette håndflater, skjelvne ben, ugreie sommerfugler i magen og alle piler pekte nedover.

Så kom tankene!

Tankene om hva alle som så på deg ri, sa.

Tankene om å mislykkes, ikke få til.

Katastrofetankene som viser deg alt som kan gå galt.

Alt du hadde trent på hjemme, der hjemme som alt går så fint, når ingen ser på…..

Hvor ble alt det av?

Når du nærmer deg konkurranse banen er hodet som bomull og selvtilliten helt på bunn.

Gradvis daler motivasjonen og trening, konkurranse, ja hest som egentlig var så gøy, har bare blitt et ork. Energitappende ork som oppleves skummelt og langt fra gøy.

 

 

 

 

Hvordan skal jeg få snudd det?

 

 

 

 

Jeg vil gi deg tre tips til førstehjelp

  • Tenk på den gangen du begynte med hest og fokuser på ett eller helst flere minner fra den tiden. Lev deg inn i opplevelsen og kjenn på følelsen. Gjør følelsen stor og sterk, la den fylle hele kroppen din. Bruk denne følelsen hver gang du begynner å tenke negativt, så du tar kontroll og vender om til positivt. Finn også frem andre positive minner.
  • Supereffektiv morgen rutine! Skaff deg en bok som du skal bruke til å skrive ned positive ting som har hendt deg. Skriv også ned alt du er takknemlig for. Still klokka 30 min før du pleier og stå opp! Tren i 20 min. Da frigjør du dopamin, kroppens eget ruslykkehappy stoff. Sett deg så rett ned og skriv mens du enda er rusa på dopamin
  • Gjør dette hver dag, og skriv minst 20 ting hver dag. Hvis du går tom for gode ting å skrive, så gjentar du bare det du allerede har skrevet. Skriv ned selv om det føles banalt.
  • Kroppsspråk skaper følelser. Du skal ha fokus på å ha et kroppsspråk som er positivt. Se opp, altså ikke opp i skyene, men mer rett frem. La skuldrene være avslappede, ryggraden lang og myk, sterke ben, avspent, brystbenet opp og åpen brystkasse så pusten din får fritt leide. Pust med magen, gode rytmiske pust. Smil gjerne, selv om du ikke har noen grunn til det.
  • Løft gjerne hendene over hodet som en vinner. Alt dette vil hjelpe deg til å få en bedre og mer kraftfull følelse i kroppen.

 

 

 

 

Hjerneforskning viser at den delen av hjernen som styrer positivitet og lykke, vokser hvis den brukes. Og, hvis du tenker mange negative katastrofetanker, vokser den delen av hjernen (amygdala) fordi den blir stimulert.

Hjernen er som alle andre muskler i kroppen, «use it or loose it»

Når vi vet at hjernen er plastisk, altså den kan stimuleres og styrkes, da vet du at du kan endre tanker fra negativ til positiv – hvis du er villig til å gjøre jobben. Det er opp til deg!

P.S

Hvis du trenger hjelp til å restarte tankesettet dit tar du kontakt med meg på messenger (Gry Nergård) eller sms (91337019)

PPS

Ta gratiskurset mitt https://grynergaard.simplero.com/page/94238 og få tilgang til facebookgruppen Suksess med hodet på rett plass.

 

 

 

 

 

Share