«Glasstaket» som står i veien for læring og utvikling. Hva er det og hvordan skal du bryte gjennom

Hvordan bryte gjennom glasstaket

Alle ryttere har opplevd det berømte glasstaket gang på gang. Det taket som stopper deg i din utvikling. Det taket som synes å være laget av hard betong, men som egentlig er et skjørt glasstak som du ganske enkelt kan bryte gjennom.

Du kan bryte gjennom eller la det være

Det er normalt at glasstaket dukker opp med jevne mellomrom og det er en test til deg om hvor ivrig og engasjert du er med tanke på å nå målene dine. Jo viktigere målene og drømmene er for deg, jo mer står ofte på spill og glasstaket kan virke umulig å komme seg gjennom. Du er så redd for å mislykkes at det er nettopp det som skjer når du stopper opp under det trygge glasstaket.

Du opplever stor frustrasjon i møte med glasstaket fordi, på den ene siden er du livredd for å gå ut av komfortsonen din, du stoler ikke nok på deg selv, du fortjener ikke og ja….unnskyldningene kan være mange.

På den andre siden vil du så gjerne bryte gjennom, men du tør ikke. Du vet ikke hva du skal gjøre, hvordan og i hvilken rekkefølge. Du opplever det tryggest å forbli der du er kjent.

 

I all utvikling som ryttere møter vi på hindringer i deg selv og hos hesten. Disse er til for å løses, slik at du kommer deg videre, lærer noe nytt, utvikler deg og får erfaringer.

Metode varierer

Det er ikke alle som opplever at de har verktøy til å løse de hindringene som kommer, og da gir man kanskje opp. Når man gir opp er det vanlig å ha en mengde gode unnskyldninger på lager for å rettferdiggjøre sitt valg om å gi opp. Det kan være at du ikke har penger nok, tid nok, ikke er flink nok, har ikke god nok hest, har ikke riktig støtteapparat, blir syk, må jobbe mer osv osv. Rekken av unnskyldninger som du kan tro på, er ofte veldig lang.

Så hvordan har det seg sånn at enkelte mennesker lykkes i alt de foretar seg? De bryter det ene glasstaket etter det andre, utvikler seg og når de målene de setter seg. Hva er forskjellen på denne typen mennesker og den gruppen som stopper i første glasstak?

Jo tankesettet!

Skift retning på tankegangen

Så enkelt er det. Det er tankene dine, det du tror på, personligheten og identiteten din som er med på å forme deg og dine valg.

De som lykkes, de som bryter gjennom glasstaket, tar tak i utfordringene og kommer seg gjennom. De personene gjør de grepene som skal til for å nå de målene de har satt seg.

De vet at det vil bli hindringer på veien, de vet at det kan være to skritt frem og ett tilbake, de vet at det finnes ingen quick fix men kun målrettet arbeid med fokus på ett steg av gangen. De har en plan, en strategi og de lærer seg de nødvendige verktøyene!

Og, de vet at det er viktig å kose seg underveis, at det er nyttig å søke råd og veiledning fra andre, de bygger gode nettverk, de jobber i team og de har fokus og motivasjon. De er dedikert.

Samspill

Det ser realistisk på oppgavene sine og bruker tiden sin på det som er viktig. De gjør istedenfor å over analysere, overtenke og være så perfeksjonist at de aldri kan starte opp fordi de ikke er villige til å lære langs veien. Dette er mennesker som tar ansvar og jobber riktig!

Jo flere glasstak du bryter gjennom, jo mer utvikler du deg. For hver gang du jobber deg over en hindring og utvikler deg opp til neste trinn, lærer du en hel masse om deg selv og hesten din. Det gir styrke og en iboende tro på dine egne ferdigheter som rytter og menneske.

Heldigvis er det slik at alle mennesker kan lykkes hvis de vil. Du må bare være villig til å ta grep, gjøre noe istedenfor å overtenke og snakke deg selv ned.

Hva er det så som hindrer deg i å nå målene dine, bryte gjennom glasstakene og utvikle deg som rytter akkurat slik du innerst inne drømmer om?

Unnskyldninger fungerer som «nødutgang tanker»

Jo, det er FRYKT. Et lite ord på fem bokstaver men med så stor makt.

Frykt kommer fra den gamle steinalder hjernen vår og den hadde engang en viktig oppgave. Den gang levde menneskene ofte i fare, men vi gjør ikke lenger. Men, siden evolusjonen bruker lang tid på endring, må du lære deg å spille på lag med steinalder hjernen når den gjør deg redd, nervøs, liten og lite handlingskraftig.

I dag lever vi under fullstendig trygge forhold og vi trenger ikke steinalder hjernen på samme måte som tidligere. Men den er der, og du må lære deg å håndtere den. Du må lære deg at hver gang du møter på en hindring eller noe som er nytt, som rykker deg ut av komfortsonen, da er kommer den negative steinalder hjernen på banen og forteller deg skulme ting som kan skje, slik at du ikke gjennomfører og gjør grep. Slik at du ikke tilegner deg kunnskap og bryter gjennom hindringen. Den får deg til å stange i glass taket men ikke bryte gjennom.

Så, nå når du vet dette kan det være smart å ta en liten pepp talk med den delen av deg som hindrer deg i å gjøre det du vil gang på gang.

Måten du gjør det på er at du minst en gang pr dag lar steinalder hjernen din få oppmerksomhet. Skriv ned alle de negative tingene den sier til deg. Få det ut! Når du ser hvor mye negativt det er så ta det på alvor. Fortrenger du det vil det uansett bare tyte frem igjen, og gjerne når det ikke passer. Som for eksempel når du skal inn på banen og ri et program.

Så, start i dag med:

– Skriv ned og spør deg selv om dette virkelig er sant.

– Er det sant?

– Hvordan vet du at det er sant?

– Hvordan ville det være for deg å tenke noe annet?

– Hva vil du tenke da? Hva vil du si til deg selv? Hva vil du se for deg for ditt indre?

Dette lille skiftet vil gi deg helt nye følelser.

Når du gjør denne øvelsen en eller flere ganger om dagen, vil du etter hvert legge merke til at den negative stemmen til steinalder hjernen din stilner av og de positive og kraftfulle indre bildene vil bli klarere, skarpere, mer fargerike og tydeligere.

Du kan også heve deg til ett nytt nivå

Så vil du gjennom glasstaket så vit at du kan! Det er opp til deg.

Vil du lære mer om hvordan du skal styre tankene dine og selv bestemme hvilken tilstand du skal være klikker du her og melder deg på GRATISKURS «Lær å konkurrere uten nerver på tre dager»

https://grynergaard.simplero.com/page/94238

med bonuser som tips og råd som hjelper deg til å bli en enda bedre rytter, ukentlig inn i mail boksen din.

 

 

 

Share

Å herme etter de beste gir god læring

I går så jeg på de beste av de beste i dressur under WM og det regner jeg med at flere av dere også har gjort. Det er en fryd å se hvordan enkelte ryttere rir sine hester til fremdrift, styrke, balanse, smidighet, takt rent og med stor letthet og gracie.

Disse rytterne kan vi la oss inspirere av og vi kan også modellere dem gjennom å forestille oss at vi er dem. Kjenne på følelsene de har i kroppen når de rir og overføre dette til egen ridning.

Her er måten du gjør det på:

– Se nøye etter hvordan de sitter, hvordan de beveger kroppen sin, hva de gjør i økninger og samlinger, hvordan de bruker setet, sjenkler, hender og overkropp.

– Sug inn all informasjon om kroppsspråket deres og pusten

– Så lukker du øynene (eller har dem åpne om du foretrekker det) og forestiller deg at du svever inn i kroppen til den du modellerer. Vær den personen! Det høres kanskje merkelig ut, men det er ganske enkelt og morsomt. Du får mye informasjon!

– Kjenn etter hvordan det oppleves, og plukk til deg informasjon om hva du kan endre på hos deg selv.

– Kanskje kjenner du at kjerne muskulaturen din må styrkes, eller at du trenger å endre frekvensen av bruk av sjenkler eller du trenger å trene på å være mer balansert eller du trenger å trene på elastisitet i armer. Kanskje mer avspent i enkelte muskelgrupper og bittelitt mer spenning i andre.

– Når du finner ut av hva du trenger å trene på så plukker du ut en ting av gangen og kjører denne sekvensen om igjen og om igjen inne i hodet ditt. Husk å være i kroppen din! Da trener du opp signalene som går fra hjernen og ut i muskulaturen.

– Jo flere ganger du kjører frekvensen i hodet, jo enklere vil det være for deg å gjøre det du har øvd på, helt automatisk, i det virkelige liv.

Vil du lære mer? Klikk deg inn her:https://grynergaard.simplero.com/page/94238

Lykke til 🙂 Hilsen Ryttercoachen

 

Share

Gode team er gull!

Alle som har hatt et solid og velfungerende team rundt seg forstår verdien av ressursene disse menneskene tilfører når man skal prestere. Vi som ser gode team kan bli litt misunnelige og ønske oss det samme. Og ja, det kan vi alle få, hvis vi vil og gjør jobben som skal til for å skape det. Gode team kommer ikke seilende av seg selv, de må jobbes med på lik linje med andre relasjoner mennesker imellom.

Stjerneteam

Men først litt om team. Hva er egentlig det?

Det starter med deg. Du er i team med deg selv. Med det mener jeg at du har flere «delpersonligheter» som må samarbeide godt for at du skal være mentalt sterk og godt på plass  i deg selv.

Du har garantert opplevd at du kan ha indre dialog som sier en ting, mens en annen del av deg sier noe annet. Kanskje blander det seg også inn en tredje og fjerde del. Disse «delpersonlighetene» er erfaringene dine og de påvirkningene du har hatt frem til nå. Delpersonlighetene som diskuterer inne i hodet ditt, er et resultat av påvirkning fra foreldre, lærer, andre voksne, venner, forbilder og treneren din, opp gjennom livet. De menneskene du har sett opp til har hatt påvirkningskraft på deg og du har på et ubevisst nivå utviklet verdier, det du tror på og adferd, som har bakgrunn i hva andre mennesker har sagt til deg.

Påvirkning skaper tro

Etter hvert som du blir eldre har du behov for å endre på noe av dette, slik at det passer bedre for deg. Du har blitt mer bevisst og du skjønner at du vil ha mer kontroll over stress, dårlig tankegods og begrensninger. Det er ikke alltid man vet helt hvordan man skal gjøre det og det kan være litt «skummelt». Men, ofte kan det komme en dag der du oppdager at det du tror på og dine verdier, stemmer ikke helt overens med de målene du har satt deg. For å bli et godt team med deg selv er det klokt å  gjennomføre en bevissthetsprosess i forhold til hva du vil og hvorfor. Du må også identifisere begrensningene din og lære deg hvordan du skal trene deg opp så du blir mentalt sterk nok til å leve ditt autentiske liv. Fra du starter prosessen vil du hver dag oppleve å bli mer og mer i takt med deg selv og bivirkningen av dette er indre ro, fokus, opplevelsen av kontroll og mestring og ikke minst masse glede.

Det som kjennetegner en person som er i et godt team med seg selv er kvaliteter som ærlighet ovenfor seg selv, bevissthet i forhold til valg i livet, valgene henger sammen med ønsker og mål, bevisst forhold til verdier i livet og evnen til å holde seg til det man tror på. Disse personene lever i takt med seg selv og hode og hjerte er i godt samarbeid. De tar ansvar for erfaringer og bruker disse positivt og som en styrke, istedenfor å skylde på andre og omstendighetene rundt.

Samspill

Tips til å bli bedre team med deg selv.

Start med å  trene på å være ærlig med deg selv, være modig, ansvarlig og bli mer og mer bevisst på hva som er viktig for deg og hvorfor. Du kan stille deg selv noen enkle spørsmål som en start:

-Hva er viktig for meg?

– Hvorfor er det viktig?

– Hva gjør jeg (adferd) som viser at dette et viktig?

– På en skala fra 1-10, hva gjør jeg pr. i dag som viser meg at jeg jobber mot det som er viktig for meg?

Hvis det er viktig for deg å ha en myk og løsgjort hest, så må du faktisk ri den slik, ikke bare snakke om det.

Hesten(e) din(e) er også en del av teamet ditt.

Disse blir veldig ofte påvirket av din indre tilstand og er den i teamet som er mest avhengig av et godt fungerende team. Du må sørge for at du har riktig hest for ditt utdanningsnivå slik at du opplever mestring i hverdagen. Det er også din oppgave å ta ansvar for din tilstand og justere denne slik at du ikke er respektløs ovenfor hesten.

Positiv forsterkning

Lagvenner kan også være en del av et team og der man er direkte avhengig av hverandre er det viktig å klare kjøreregler for hvordan dere skal oppleve å være i teamet. Hvilken struktur dere skal, mål, kommunikasjonskultur, ambisjoner og forventninger. Her gjelder det samme som når du jobber med deg selv, alle i teamet må jobbe individuelt og de samme prosessene tas i teamet. Ofte er det en trener som er leder i teamet.

Treneren er en autoritetsperson og har derfor enormt stor makt til å «programmere» deg, på godt og vondt. Hvis du er ung, eller voksen som har hatt sterke autoritetspersoner rundt deg i oppveksten, er du mer utsatt for feil programmering.

Jo eldre og mer bevisst du blir, øker sannsynligheten for at du er i stand til å ha et mer likeverdig forhold til treneren der verdier som ærlighet, åpenhet og gjensidig respekt er oppe i bevisstheten. Du og treneren din bør ha god kommunikasjon og enighet om hva som er målene for deg og hesten(e). Gode trenere med stor menneske- og hestekunnskap og gode pedagogiske evner, er gull verdt. I tillegg ville jeg satt som krav at han eller hun er moden og ansvarsfull og er seg fullt bevisst på hvilket ansvar han/ hun har som autoritetsperson.

Foreldre eller sponsorer kan også være en del av et team

Er du ung kan det hende at foreldrene dine har kjøpt en eller flere dyre konkurransehester til deg. Med det kan det følge urimelig høye forventninger til deg. Disse forventningene kan dra deg ut av fokus fordi de ikke er diskutert og kommet til enighet om i hele teamet.. Vær obs på at foreldre og eller hesteeieres forventninger kan være urealistiske, fordi de er basert på feil eller manglende erfarings- og kunnskaps nivå.

Uansett hvor forventningene kommer fra, bør de identifiserer og snakkes om, fordi ellers vil de ligge å ulme i underbevisstheten og dra deg ut av fokus på det du egentlig skal gjøre. Dette kan være en vanskelig samtale å ta og desto viktigere er det da at du har gjort jobben med deg selv, slik at du er mentalt sterk og bevisst på hva dine behov er.

Godt grunnarbeid i teamet gir alltid suksess

Hvis foreldrene eller eieren av hesten forventer topp 3 plassering på alle stevner, vil det legge fokus bort fra prosessmålene dine. Som rytter vet du som oftest mer om hva som er realistisk enn de som står på sidelinja. Rytteren og treneren har som regel gode prosessmål og de på sidelinja har som oftest resultatmål, noe som kan føre til uenigheter innenfor teamet.

 

 

Kjennetegn på mindre suksessfulle team.

Gode team = Motiverende

Det kan være lukket kommunikasjon der det er fravær av åpenhet og ærlighet og mye forblir usagt. Det kan være en autoritær person i teamet som har urealistiske forventninger og mål på rytterens vegne. Mål, både prosessmål og resultatmål er ikke kommunisert og kanskje er de heller ikke realistiske. Jobben med en felles plattform og retning er ikke bevisstgjort eller gjennomført og delene i teamet drar i ulike retninger. Ingen i teamet tar ansvar og man skylder på hverandre. Fravær av bevisst og åpen kommunikasjon er nøkkelen til at teamet blir svakt og dysfunksjonelt.

Sterke team har kjennetegn som er motsatt. Her har alle er klar oppfattelse av hva som er prosessmålene og resultatmålene.. Personene i dette teamet har egenskaper som gjør dem i stand til å ha en åpen og tydelig kommunikasjon der verdier, ambisjoner, og mål står i forhold til hverandre. Alle i teamet er mentalt sterke og har evnen til å ta ansvar for egne reaksjoner og følelser.

Her skylder man ikke på hverandre eller utenforliggende faktorer, men snakker sammen og finner løsninger. Medlemmer av dette teamet er også fleksible og gode på å søke kunnskap og forberede seg, slik at man kan løse de utfordringer som kommer. Det er god struktur og alle har sine arbeidsoppgaver som fører til god flyt og overskudd.

Hva skal til for å bli et sterkere team?

Sterke team får til alt

Sett av tid til å lage en god plattform av verdier, altså hvorfor gjør vi dette og hva vil vi oppnå? Alle i teamet må høres og respekteres. Avklar ambisjonsnivå og vær realistiske.

Hvordan skal vi kommunisere underveis? Hva trenger den enkelte i teamet for at det skal fungere (alle har vi ulike behov).

 

Lag noen regler for hvordan man skal snakke til hverandre når det «koker».

Bli bevisst på hvordan man reagerer når det går dårlig og når det går bra. Noen mennesker er best når det ikke går så bra og andre er best når det går godt. Finn styrkene i teamet og bruk disse bevisst.

Alle er like viktige

Sterke team vet at alle brikkene i teamet er like viktige! De er alle like stor del av resultatene og de har evnen til å lage gode følelser for alle i teamet.

Hos sterke team ligger det ikke noe og ulmer under overflaten derfor kan de bruke all sin fokus og energi på det som er målet. Du og ditt team kan også det hvis dere vil. Sett av tid og lag en plan som alle er enige i.

Vil du lære deg å håndtere dårlige følelser og sette mål, helt gratis. Her er tre mailsekvenser med gode tips til deg: https://grynergaard.simplero.com/page/94238

Lykke til!

Ryttercoachen har  lang erfaring i team building og bistår gjerne ditt team ved behov.

 

 

 

 

 

 

Share

Konkurranse nerver? Her er noen grunner

 

Jeg er sikker på at du fra tid til annen, eller ganske ofte, har kjent på nerver i forbindelse med konkurranse eller andre «opptredener». Det er ikke så uvanlig men allikevel så slitsomt, unødvendig og frustrerende. Du blir jo dratt helt ut av fokus.

Nerver som tar overhånd trigger fight, flight eller freeze

Du vet jo at du kan så mye bedre enn det her, som for eksempel på trening, når alt er trygt og ingen ser på. Så hvorfor kommer disse uhåndterlige konkurransenervene? Du har ikke bruk for dem, de tilfører deg ikke noe positivt og aller helst ville du bli kvitt dem.

Jeg hører folk si at litt nervøs må man være, ellers går det dårlig. Det er ikke disse nervene jeg snakker om, jeg snakker om de som ødelegger og demotiverer.

Slike uttalelser kommer fra godt erfarne idrettsutøvere med lang fartstid og års erfaring i å håndtere nerver.

Mange av dem som er i toppen benytter seg ofte av en coach som en del av sitt team, nettopp fordi de vil håndtere og kontrollere den indre tilstanden sin,  slik at den er optimal når det gjelder. Hodet må være på plass hvis kroppen skal yte og prestere slik at man får uttelling for alle treningstimene og ressursene som er lagt ned i forkant.

Så hva er det som egentlig skjer?

Vi har noen veldig gamle overlevelsesinstinkter som hjalp oss den gang vi var byttedyr, noe vi ikke er i dag. Men disse gamle ur instinktene er fremdeles i hjernen vår. Disse utløses av noe vi tror er fare og for mange kan det å vise seg frem på en konkurransebane forbindes med fare. Man blottlegger seg og i utgangspunktet er vi et byttedyr både for dommere, de som ser på, de som sitter på sidelinjen og dømmer (ofte veldig kritisk), foreldre, trenere, eier av hest og flere. Vi er jo ikke byttedyr, men mange kan føle det sånn og det gamle ur instinktet trigger reaksjonsmønstrene fight, flight eller freeze.

Fight; er den som sloss og kjemper for mye. Når du da sitter på en hest og skal være sensitiv og tilstede i din kommunikasjon, vil du mislykkes. Fordi, når du vil for mye blir du ikke særlig sensitiv og du går glipp av kommunikasjonen med hesten.

Flight; er den som rømmer ut i sin egen boble og blir litt satt ut. Du opplever at du svever utenfor hesten og egentlig har du mest lyst til å være et helt annet sted. Du kan oppleve å bli svimmel, kvalm og helt uten kroppskontakt og hukommelse. Du puster overfladisk og er veldig stresset.

Hesten merker selvsagt at rytteren ikke er tilstede og resultatet blir deretter. Gamle og erfarne hester med god selvtillit mestrer selvsagt dette bedre enn uerfarne hester som trenger støtte fra rytteren.

Freeze; er deg som fryser til og blir helt slapp. Du lar deg bare frakte rundt på banen og rir bare ett og annet steg. Du vet jo hvordan reaksjonen til  en hest som fryser til når den blir redd er, den står stille og gjør ingen ting. Akkurat sånn er det for deg også hvis du er av typen freeze. Du blir passiv og glemmer å ri.

Du kan reagere med en eller flere tilstander

Vi kan overstyre disse reaksjonsmønstrene gjennom bevisst å etablere nye reaksjonsmønstre. Hjernen er plastisk og automatiserte mønstre kan endres ved å  «avinstallere» det som ikke virker og vi «installere» nye og riktige reaksjonsmønstre.

Fordi, jo mer du trener på et reaksjonsmønster, jo dypere fester det seg og tilslutt blir det et automatisert reaksjonsmønster. Det vil si at du reagerer slik uten at du tenker over det. Akkurat som du ikke tenker over at du går med mindre du skal endre ganglag.

Så det er håp og valget er ditt.

Ett enkelt tips for å endre mønster er å stille deg selv spørsmålet:

Hvilken tilstand vil jeg ha på stevner?

Hvilken tilstand vil jeg ha ….? Her kan du putte inn det du ønsker.

 

Vil du lære mer så følg med på Ryttercoachen sin FB side der det i løpet av august vil lanseres et gratis kurs innen håndtering av konkurranse nerver og litt annet «snacks»….for du kan lære deg å ri helt uten nerver!

Stay tuned J

Lenke til gratiskurset:https://grynergaard.simplero.com/page/94238

 

 

Share

Den siste lille brikken

Er du en av dem som kjenner at du har mer å gå på, men får det ikke ut i handling? Frustrerende? Energislukende? Eller noe noe annet.

Du har allerede suksess på ditt nivå, og sett utenfra, lykkes du. Og, du gjør jo det! Samtidig vet du at «jeg har et større potensiale men jeg klarer ikke å se klart hva det er som hindrer meg».

Du har en indre følelse som forteller deg at det er mer å gå på, at du ikke utnytter ditt potensiale fullt ut. Det er den siste lille brikken….

Hva skal til?

Det som hindrer kan være mange ulike ting, og ofte er det noe som sitter i hodet. Noen tanker, noe du tror på som er ubevisste og automatiserte. Tanker og «troer» som engang fungerte til noe, men som ikke gjør det lenger. Disse små tankevirus, detaljene, kan du gjøre klokt i å identifisere og endre på, slik at hele deg jobber for deg, mot de målene du har satt deg.

I dag vet vi, heldigvis, at det er mulig å endre hjernen og trene den til å foreta nye koblinger, slik at den fungerer mer hensiktsmessig for oss.

Nye koblinger? Ja takk 🙂

Er du nysgjerrig på hvordan en slik tanketrenings prosess fungerer? Klikk her:https://grynergaard.simplero.com/page/94238

Share

Stevnenerver?

Tankene surrer i fri dressur og skaper uro i kroppen, hjerteklapp, skjelvende muskler og «ullhode». Ingen ting virker! Alle de timene med trening, til ingen nytte.  Kjenner du deg igjen? Da er du absolutt ikke alene! Jo mer du tror på tankene dine, disse filmene som surrer uavbrutt i hodet, denne stemmen som nådeløst forteller deg hvor dårlig du er til å ri og ikke minst, hva vil alle de andre si? 

Du har gjort alt det riktige. Du har trent hesten din riktig, du har en god instruktør, utstyret er korrekt, hesten din får den beste behandling av equiterapeut og kiropraktor, men allikevel blir du så utrolig nervøs når det gjelder.

Det som skjer er at vårt urgamle overlevelsesinstinkt fight, flight , freeze, slår inn fordi du ikke vet hvordan du skal håndtere tanker, følelser og adferd.  Underliggende i minnene dine, helt ubevisst, lagret i alle sansekanaler, ligger det informasjon som kan utløse dette urinstinktet. Du vet ikke når eller hvorfor det utløses, og du aner som sagt ikke hvordan du skal bli kvitt triggerminner og forberede deg mentalt slik at du kan styre tilstanden din.

Flukt skaper ikke resultater og mestring

Hvordan ville det vært å ha den kontrollen? Kontrollere tankene? Bestemme hvilken tilstand du skal være i? Enkelt forklart, sitte i førersetet kontra å sitte i baksetet med bind for øynene. Tenk deg frem i tid. Hvordan ville det være å ha full kontroll fordi du har kunnskap? Fint hva?

 

 

For deg som ønsker å gjøre noe med det, klikk her https://grynergaard.simplero.com/page/94238

Glad stevnesesong ønskes alle ryttere på det nivået du er. Husk å være en glad rytter 🙂 Du begynte jo med hest fordi det var gøy, eller…

 

 

Share

Hva bruker du tiden og pengene på?

Selvkontroll er herlig!

I dag skal jeg skrive litt om et tema som opptar meg og som forundrer meg.  Veldig ofte hører jeg ryttere som sier at de er så nervøse før konkurranse at de holder på å kaste opp, blir svimle og presterer dårligere enn det de fortjener og har kapasitet for. Dette skjer hver eneste gang de skal ut på banen. Det forundrer meg ikke at de får disse fysiske symptomene, disse er helt normale når kroppen blir «redd» og går inn i den urgamle fight, flight eller freeze tilstanden. Altså, kroppen fungerer akkurat slik den skal!

Vedkommende møter opp på stevneplassen i god tid, hesten har flott utstyr, rytteren har også det, bilen er fin og hengeren er tipptopp. Det er ikke det ytre det står på, men det inni der en plass. Den forferdelige følelsen som ikke forsvinner og som ødelegger, gang på gang. den følelsen som lammer deg og som gjør deg til en rytter du ikke kjenner igjen.

Så hva skal du bruke tiden og pengene på?

Jo man kan velge å bruke den på kurs, kiropraktor, klær, bling og andre ting som får en til å føle seg bra. For det er viktig å føle seg bra! Det er også viktig å oppleve mestring og ikke minst få uttelling for alle ressursene man legger inn i trening til stevner og kostnaden det er å delta på disse. Så hvorfor ikke tenke litt nytt? Fordi vi vet og du vet, at ved å gjøre det samme som du alltid har gjort, vil du oppnå det samme resultatet om igjen og om igjen. Det er bortkastet det, eller?

Så tenk deg. Hvordan ville det vært for deg å delta på et stevne uten å holde på å kaste opp før start? Eller være så svimmel og ha så mye hjertebank at du tror det er noe alvorlig galt med deg? Hadde ikke det vært behagelig? Og hadde det ikke vært fint å få vist frem det du og hesten din kan? Ri slik dere gjør på trening når det ikke er noe publikum eller dommere der? Se for deg det. God følelse hva?

reach a star

Det går an å få det slik, og veien dit er heller ikke så vanskelig! Du trenger bare å vite litt om hvordan hjernen din fungerer og hvordan du skal styre følelsene dine. Det er vel investerte penger å ta et kurs og lære….ja det koster faktisk mindre enn en helg på stevne 😉

Her er et lite gratiskurs med stor effekt:https://grynergaard.simplero.com/page/94238

Share

Endring? Hva mister jeg?

For de fleste mennesker kan forandring oppleves som ganske skremmende, og det er grunnen til at vi fortsetter i samme spor som vi alltid har gjort.


Gjør som du alltid har gjort og oppnå samme resultat igjen og igjen…..

Kjenner du deg igjen?

Det er jo litt komisk at man tror man skal få et nytt og bedre resultat helt i tråd med ønsker og drømmer, ved å gjøre det samme som man alltid har gjort 🙂 Tenkt de samme tankene, tatt de samme valgene og følt de samme følelsene.  Vi kan gå rundt å tro at nå har vi gjort en dyptgripende endring, kanskje har du flyttet, skiftet jobb, fått deg kjæreste, blitt singel, begynt på nytt studie eller noe annet. Men dypt der nede surrer de samme mønstrene, og «nissen er med på lasset» og du får etter en stund det samme resultatet som du alltid har fått. Har du «satt deg opp for nederlag», ja så er det det du får. Hjernen er fin sånn, den gir deg det du ber den om! Derfor er det utrolig viktig ved endringsarbeid at du blir bevisst på hva du vil ha og også hva du må ta bort for å oppnå det du vil ha. Er du ikke bevisst på dette vil du stå på stedet hvil. Du må være villig til å ta noe som er kjent, bort! Det kan oppleves skremmende og det er derfor du skal lage deg noen nye kart som gir deg en opplevelse av trygghet og gjenkjennelse, slik at det blir lett for deg å gå inn i det nye. Det nye som er en enda bedre utgave av deg selv og enda mer i tråd med den du er og de du vil med rytterlivet ditt, eller livet generelt.


Vil du lære mer om å sette mål basert på det som er riktig for deg, kan du ta kontakt og bestille et coachingprogram. Eller benytt deg av gratiskurs der siste mail omhandler målsetting:https://grynergaard.simplero.com/page/94238

Jeg vet og du vet at du kan når du vil!

Share

Et superspørsmål til ettertanke

Jeg vet at mange av dere har drømmer og mål dere ønsker å oppnå. Kanskje har du lært noen teknikker engang, gått på et kurs eller snakket med noen. Allikevel lar drømmen vente på seg og du surrer rundt i den samme rundkjøringen, år etter år. Jeg har et enkelt spørsmål til deg som vil gi deg innsikt og klarhet til å ta fatt på arbeidet mot det du ønsker deg. Et spørsmål som stopper deg fra å spenne bein på deg selv, igjen og igjen.

Hva må jeg droppe for å oppnå det jeg ønsker meg og drømmer om?

Lær mer om å håndtere tanker som skaper dårlige følelser og hvordan sette mål her:https://grynergaard.simplero.com/page/94238

Sett deg ned med penn og papir og begynn å skriv. Etter hvert vil det utkrystallisere seg noen mønstre som du vil se helt klart og tydelig. Når du har fått denne innsikten kan du starte jobben med å rense ut virus fra tankesystemet ditt og installere nye tanker.


Vi vet gjennom forskning på  at hjernen og dens funksjon at den  er plastisk. Det vil si at den kan endre seg slik at de områdene som tidligere har fått mye fokus, som for eksempel negativ indre dialog, vil krympe. Når du endrer tankemønster endrer hjernen seg og andre signaler og ny adferd og reaksjonsmønstre vil vokse. Høres dette spennende ut? Den gode nyheten er at du kan, hvis du vil; «Upgrade and wire up for a positive change». Lykke til!

Share

Å kose seg med dårlige unnskydninger….

…..gir ingen suksess.

Hesten hadde en dårlig dag, det var for langt å kjøre til stevneplassen, det regnet, det var for varmt, jeg hadde ikke spist nok, jeg var stresset, jeg var såååååå nervøs, jeg hadde sovet dårlig, hesten hadde ikke sovet, spist eller drukket nok, jeg hadde ikke nok støtte rundt meg, jeg møtte feil person på vei til stallen, den personen gjør meg så nervøs osv osv

Noen som kjenner seg igjen?

 

Unnskyldninger fungerer som «nødutgang tanker»

Saken er den at har du klare mål som motiverer deg helt inn til hjertet, der hele kroppen din roper et indre HURRA! Dette vil jeg! Da gjør du jobben som skal til, da tar du ansvar og da vil du oppleve gleden, mestringen, stoltheten og den fantastisk gode følelsen som brer seg fra magen og ut i fingrer og tær. Yezzzz

Toppen er der hvis du vil

Vil du nå din topp? Meld deg på coachingprogram i dag eller bestill kurs til din lokale klubb eller trenings og eller konkurransegruppe.

Start med et gratiskurs:https://grynergaard.simplero.com/page/94238

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share