Monthly Archives: november 2011

Hestejenter mestrer livet godt

Bente Træen gjorde noen år tilbake en undersøkelse blant 350 aktive hestejenter i Bærum, Tromsø og på Ås. Hun fant resulteter som forteller oss at hestejenter generellt mestrer livet bedre enn annen ungdom. Vi vet også (se tidligere artikkel publisert her) at idrettsungdom som benytter seg av coaching blir bedre til å mestre livet og til å sette sunne og realistiske mål. Dette forteller oss igjen at kombinasjonen hest og coaching er god. Fra min praksis har jeg flere lysende eksempler på nettopp dette. De som var jenter for noen år siden og som nå har gått inn i tidlig voksen alder, ser ut til å velge det som er riktig, samt å komme i mål med det de ønsker seg på flere plan. Les mer her http://www.nrk.no/programmer/tv/puls/3502444.html

Share

24.11.2011 Utegang og dekkenbruk

Skal hesten ha dekken eller ikke?

Vi kom over denne bloggen på hest.no, og syntes den var såpass interessant og informativ, at vi ønsker å dele den med dere. Nå er det jo kontinuerlig debatt omkring utegang eller ikke, bruk av dekken eller ikke.

Gjennom å tilegne seg kunnskap basert på forskning, kan man lettere styre i jungelen av informasjon og ikke minst markedsføring fra diverse utsrtyrleverandører og butikker. Det viktigste er vel å finne en vei som fungerer for begge parter, og som bevarer hestens helse og naturlige funksjoner i størts mulig grad.

Les mer her:http://www.hest.no/blogg/?bid=2084&blid=156092

Share

Selvledelse

Har du tenkt over hva slags leder du er ?

Som coach opplever jeg jevnlig at det personen som tar kontakt med meg sliter med, er lederskap ift hesten sin. Når jeg får den type henvendelser har det ofte gått så langt at det har kommet til uheldige og tildels farlige episoder. Det første vi gjør da er å “rense ut” de ubehagelig episodene av minnet, og vi etablerer nye og mer kraftfulle tankemønstre. Deretter kjører vi en bevisstgjøringsprosess på selvledelse og lederskap mot hesten.

Hva er så egentlig selvledelse, og hvilken nytte kan du ha av det?

Selvledelse handler om å lede seg selv. I det ligger evnen til å kontrollere sine reaksjoner, sine tanker og sine følelser. Dette gjelder både i forhold til gamle minner, ting som skal skje frem i tid (mål) og det du tror kan skje. Når du er bevisst dette har du kontroll over deg selv i så og si alle situasjoner. Det blir litt som å sitte ved rattet inne i bilen og styre, istedenfor å ligge i bagasjerommet uten mulighet for påvirkning. 

Hvilken nytte har så du av dette som hestemenneske? Jo du er i høyeste grad en leder når du omgir deg med hester, og en leder trenger å være god på selvledelse. En hest trenger en leder og den ledere er deg. Vil du ikke så skal du, hesten forlanger det av deg. Om det er i boksen, på konkurransebanene, på tur eller i andre situasjoner.

Det krever sin mann/ kvinne å være en god leder. Du må sette deg inn i hestens måte å kommunisere på, slik at dere snakker samme språk. Du må vite litt om hva slags type leder du ønsker å være. Du må kunne lese situasjoner raskt og handle deretter. Du må være sensitiv slik at du forstår hva slags personlighet hesten du har i din varetekt har, og tilpasse lederskapet etter det. Du må ikke minst kjenne deg selv, vite hva som er dine styrker og hva som er dine “svakheter”, eller områder som du trenger å utvikle deg innenfor. Du må vite noe om hva som er dine følelser og dine ting, og hva som er hesten sine ting. Mange blander dette, sammen og enden på visa blir dårlig lederskap, der hesten tar mer og mer styring, og de ubehagelige episodene dukker opp.

Jo bedre evne til selvledelse, jo tryggere og morsommere hestehold!

Ønsker du å utforske deg selv og din evne til selvledelse enda mer, kan du bestille et coachingforløp, eller få din klubb til å kjøre våre kurs.

Tre steg til bedre selvledelse finner du her:https://grynergaard.simplero.com/page/94238

 

 

Share

Det handler om å tro!

Å komme i mål med drømmen henger tett sammen med evnen til å tro Du kan drømme deg bort, se for deg det du vil oppnå, stort eller lite. Du kan kjenne den gode følelsen av å være der, i drømmen din. Lev deg inn i det, og bare vær der. Føles bra hva? Vil du dit? Ja du vil dit!

Du setter igang, gjør et grundig forarbeid, med gode planer for mål og delmål. Du er godt motivert, men allikevel, når du kjenner litt bedre etter, er det en liten del av deg som tviler! Du tror ikke 100% sikker på at du vil lykkes, selv om du vil aldri så mye. Det er en del av deg som tviler! Kanskje er det slik at de rundt deg tviler også?

Dette er en kjent situasjon for de fleste av oss. Vi mennesker fungerer slik at det vi har er trygt og godt, og selv om vi vet at det venter noe bedre der fremme, så klamrer vi oss til det trygge. Helt normalt, men ingen god strategi om vi vil ha fremgang. Og ikke minst om vi vil utnytte hele vårt potensial til det fulle.

Tro!  For at du skal lykkes 100% må du tro med hele deg. Om du ikke gjør det, finnes det enkle mentale teknikker for å endre på dette. Hvis du kunne velge å bruke en enkel og kraftfull teknikk basert på hvordan hjernen vår fungerer, ville  det ikke vært fint å ha tilgang til den kompetansen? Istedenfor å slite med tvil. Tvil som fører til at bare deler av drømmen din blir oppfyllt eller den blir ikke oppfyllt i det hele tatt. Se for deg at du gradvis mister  motivasjonen og det som så fristende ut, blir bare tungt. Ja du har sikkert skjønt det.

Du har et valg! Det er opp til deg å velge hvordan du skal gjøre det. Du kan gjøre det lett, eller tyngre.

Det finnes kompetanse for å gå den enkle veien, og vi i Ryttercoachen vil gjerne lære den bort til deg, så du også kan få gleden av de gode følelsene som bor i en oppfyllt drøm.

Se på våre kurs og ta gjerne en uforpliktende telefon for mer informasjon og påmelding

Share

Forskere om coaching

Coaching er en av de store tendensene i tiden, men kritiske røster har i lang tid satt spørsmålstegn ved effekten av metoden. Nå har et nytt forskningsprosjekt fra Institut for Idræt ved Københavns Universitet for første gang dokumentert effekten av coaching i en vitenskapelig undersøkelse. Les mer her:

 

Share

Ryttercoachen på Facebook

Følg Ryttercoachen på Facebook og les kunngjøringer, notiser og kommentarer!

Til Facebooksiden

Share