Monthly Archives: desember 2011

29.12.11 Du kan om du vil!

 

 

Tammi Piermarini er en av amerikas mestvinnende kvinnelige jockeyer. Den 44 år gamle trebarnsmoren har et risikofylt yrke, men den dagen hun blir redd på jobb slutter hun.

Denne damen viser oss at alt sitter i hodet! At man kan nå så langt man vil, uansett alder, kjønn og rase når bare viljen,motivasjonen og riktig tankegang er på plass. Innen NLP jobber vi med å modellere andre som lykkes. Tammi Piermarini er en god modell! Å modellere er å herme etter. Vi kan herme etter tankestrategier, indre tilstander, kroppsspråk og gode følelser. Hvordan du skal gjøre dette kan du lære hos oss i Ryttercoachen.

Les mer her:http://hest.no/artikkel.html?news.nid=9304&temasider.tid=

Share

20.12 2011 Kroppsspråk og tilstand

I går kom vi over en artikkel som omhandler kroppsspråket og dets påvirkning av din indre tilstand. Alle vet vi jo at kroppsspråket påvirker de rundt oss. Dette er gammel lærdom og flittig brukt innen kommunikasjon. Det mange ikke tenker på er kroppsspråkets påvirkning av din egen tilstand. Fra gammelt av har dette vært godt kjent, kanskje ikke bevisst, men leser du bøker og sangtekster fra “gamle dager”, finner du mange strofer som dreier seg nettopp om dette- kroppsholdning og tilstand. Innen NLP Coaching bruker vi denne kunnskapen helt bevisst, og du som går på kurs hos oss, vil lære om denne fantastiske mekanismen. Som en liten smakebit legger jeg ut artikkelen. Du kan lese mer her: http://wakeup-world.com/2011/08/05/10-simple-postures-that-boost-personal-performance/

Share

12.desember 2011Ny Elli samling

Elli

Da bærer det avgårde til Hamar for nye dager med kunnskap og læring. Vår instruktør er  Elli (Erlingur Erlingsson). Det er utrolig inspirerende å ri for Elli. Han har masser av kunnskap og erfaring, er en dyktig pedagog med evnen til å forklare rideteknikkene på en lettfattelig måte. Han inspirerer og deler villig ut av sin kunnskap. Opplegget denne gangen fungerer slik at Elli rir hesten din i to dager, også rir du den selv de to siste dagene. Altså et kurs som strekker seg over 4 dager.  Når man er på et kurs av en slik varighet, er det enormt lærerrikt å følge med på all ridningen, slik at de mentale bildene av hva du skal se, det riktige bildet, blir repetert og repetert. I kombinasjon med spesielle mentaltreningsteknikker, gir dette akselerert innlæring. Ved å benytte seg av denne kunnskapen når du er på ridekurs/ clinic, vil du oppleve å få mye mer igjen.

Share

Supertips til hvordan du kan bryte et dårlig mønster

“Vi bør konsentrere oss om fremtiden, det er der vi skal være resten av vårt liv, sa Mark Twain. Denne setningen inspirerer meg til å skrive noen ord om det å være rytter sett i sammenheng med evnen til å styre tankene sine.

Mange har det slik at de lar fortiden styre det de gjør i fremtiden. På den måten er de sikker på at det går slik de tenkte at det skulle gå. Man får rett!  Men er det alltid hensiktsmessig?

Mange av dere kjenner seg sikkert igjen i følgende utsagn: “Hesten min stoppet foran akkurat det hinderet forrige gang jeg red, så det kommer sikkert til å skje igjen!”.  Eller: “Hesten min liker ikke den banen, så da går det sikkert ikke bra!”  Man kan også si at: “Hesten min er så nervøs på tur, så den er helt umulig å ri!”  Slik kan jeg holde på setning etter setning.

Men hvor sant er det egentlig? Må det gå slik som det har gått tidligere? Når du drar fortiden inn i fremtiden, ja da går du i en ganske perfekt sirkel. Det blir selvoppfyllende profetier. Kjenner du deg igjen i dette, og svaret er ja, er det kanskje på tide å gjøre noe med tankestartegien din. Da kan det være på sin plass å omprgogrammere tankene dine slik at du, istedenfor å se tilbake i tid, ser frem i tid, med nye muligheter. Noe som har hendt er ikke lenger sant, det er historie.

Hjernen vår er fleksibel og den elsker nye utfordringer. Nye tankespor som lager nye opplevelser, nye og bedre historier som vi kan tro på. Det kan du benytte til din fordel.

Hva er så en tankestrategi? Du kan se på det som en kakeoppskrift. Om du skal lage en kake putter du ikke ingrediensene til kaken i bakebollen bare på slump, iallefall ikke om du vil ha et perfekt og smakfullt resultat. Derimot leser du oppskriften og er nøyaktig med hvor mye du skal bruke av hver ingrediens, og i hvilken rekkefølge du skal putte dem oppi bakebollen.

Når det gjelder tankene dine er det på samme måte. Vi bruker sansene (ingrediensene) våre når vi tenker, alle sansene er med, i et samspill. For å få et perfekt resultat kan det være smart å vite noe om hvilke ingredienser du skal bruke og i hvilken rekkefølge, slik at du kan  lage perfekte oppskrifter på de tankene du ønsker å ha.

Etter en tanke følger alltid en følelse, som igjen utløser en handling/ adferd. Når du kan styre tankene dine, kan du styre følelsene dine, som igjen styrer adferden din!

Så om du vil ha et perfekt resultat lærer du deg oppskriften, slik at du kan bruke din egen suksessoppskrift igjen og igjen! Om vi så går tilbake til setningen: “Hesten min stoppet ved akkurat det hinderet forrige gang, så da kommer det sikkert til å skje igjen!”, ja så er sannsynligheten for at det skal skje igjen temmelig stor. Fordi du spiller en film inne i hodet ditt, basert på noe som har skjedd. Det igjen påvirker dine følelser/spenninger i kroppen som igjen setter seg i hesten din. Hadde du sett for deg noe annet, så hadde du fått ett annet resultat.

Vi i Ryttercoachen vil skape bedre bånd mellom hest og rytter, og i det ligger samspillet. Når du vet hvordan du skal styre tilstanden din gjennom riktige “tankeoppskrifter”, vil du oppleve at hesten din vil begynne å oppføre seg annerledes. Båndene bedres. Har du lyst til å lære mer om dette, gå inn på kurstilbudene våre og se hva vi kan tilby.

 

Start med gratiskurset “Lær å konkurrere uten nerver på tre dager”.https://grynergaard.simplero.com/page/94238

 

Share