Monthly Archives: oktober 2012

29.10.2012 Mentaltrening eller ikke?

 

Lager nye og styrker gamle hjernekoblinger

I helgen oppdaget jeg noe, som iallefall jeg syntes var spennede. Nemlig effekten av mentaltrening, eller for å si det mer presist, effekten av ikke å mentaltrene. Effekten kjenner jeg jo godt, og har blitt godt vant til, men effekten av ikke å mentaltrene, den hadde jeg glemt. Og den fikk jeg en aha opplevelse av i helgen. Vi vet jo at når man mentaltrener så skapes det sterkere nervesignaler mellom hjernen og de musklene som skal utføre en oppgave. Man kan sitte på en stol og trene og repetere, slik at nervesignalene blir sterke og raske! Det blir som å gå fra et gammelt og sliten nett til de raskeste nettene som er å oppdrive på markedet.

Jeg har hatt mentaltrening som en god vane de siste årene, og blitt vant med effekten (raskere innlæring og bedre kroppslig hukommelse) av den type tilleggstrening. Men, i vår måtte hesten min ha fri og senere dro den på lang sommerferie. Jeg red en hel del, men det var som guide der fokuset blir litt annet enn trening på detaljer osv. Så ridningen ble turridning og mentaltreningen ble lagt på hylla.

Da jeg plukket frem min egen hest igjen, var  den gode rutinen med å mentaltrene fortsatt å finne i “sommerdvale”. Ja hele kroppen min var vel egentlig det! Inntil i helgen da jeg var på kurs igjen, endelig! Oppvåkning!

Kjente formelig at nervebanene verket av stivhet og stølhet etter endt helg, og nå er det SLUTT på sommerdvalen og fravær av gode rutiner som å mentaltrene. Mentaltrening gir deg så mye glede i form av at man lærer raskere, blir mer fokusert og finner mestringsfølelsen gang på gang. For meg er det iallefall lett å velge nå som jeg har kjent på fraværet. Jeg går for læring, mestring og gøy!

Share

6.10.2012 Gleden av å kunne hjelpe

Du er sjefen over deg selv!

Tidligere denne uken hadde jeg en kunde som var svært skeptisk til at jeg kunne hjelpe nettopp han, noe som ikke er unormalt. De fleste som ringer meg har et problem, og det problemet har de som oftest hatt en stund, og derfor har det blitt så “sant” og inngrodd, at de tror det vil være der “for evig”. Jeg kan nesten høre at de smiler i andre enden når jeg forteller dem at det kan fikses på noen minutter. Jeg kan høre de tenker at; “dette kan ikke være sant, hun tuller med meg.” Vedkommende som var på telefonen for noen dager siden hadde konkurransenerver, og de mente han at det var umulig å bli kvitt. Men, etter å ha blitt coachet og etter å ha lært seg noen ganske enkle teknikker for hvordan man skal håndtere følelser og tanker, rydde bort det man ikke vil ha og å lage de følelsene man vil ha, så ble han temmelig overrasket!” Går dette virkelig an?” ” Er det så lett?” Ja så lett er det, du må bare vite hvordan tanken henger sammen med følelsen som igjen henger sammen med adferden (handlingene dine), eller omvendt:-)

Så gleden er på min side og jeg er heldig som har et yrke der jeg  kan hjelpe mennesker på en lettfattelig men svært effektiv måte!

Du Må ikke ha dine problemer alltid, de kan forsvinne temmelig lett! Fordi du er ikke dine problemematiske tanker.

God helg, Gry

Share