Supertips til hvordan du kan bryte et dårlig mønster

“Vi bør konsentrere oss om fremtiden, det er der vi skal være resten av vårt liv, sa Mark Twain. Denne setningen inspirerer meg til å skrive noen ord om det å være rytter sett i sammenheng med evnen til å styre tankene sine.

Mange har det slik at de lar fortiden styre det de gjør i fremtiden. På den måten er de sikker på at det går slik de tenkte at det skulle gå. Man får rett!  Men er det alltid hensiktsmessig?

Mange av dere kjenner seg sikkert igjen i følgende utsagn: “Hesten min stoppet foran akkurat det hinderet forrige gang jeg red, så det kommer sikkert til å skje igjen!”.  Eller: “Hesten min liker ikke den banen, så da går det sikkert ikke bra!”  Man kan også si at: “Hesten min er så nervøs på tur, så den er helt umulig å ri!”  Slik kan jeg holde på setning etter setning.

Men hvor sant er det egentlig? Må det gå slik som det har gått tidligere? Når du drar fortiden inn i fremtiden, ja da går du i en ganske perfekt sirkel. Det blir selvoppfyllende profetier. Kjenner du deg igjen i dette, og svaret er ja, er det kanskje på tide å gjøre noe med tankestartegien din. Da kan det være på sin plass å omprgogrammere tankene dine slik at du, istedenfor å se tilbake i tid, ser frem i tid, med nye muligheter. Noe som har hendt er ikke lenger sant, det er historie.

Hjernen vår er fleksibel og den elsker nye utfordringer. Nye tankespor som lager nye opplevelser, nye og bedre historier som vi kan tro på. Det kan du benytte til din fordel.

Hva er så en tankestrategi? Du kan se på det som en kakeoppskrift. Om du skal lage en kake putter du ikke ingrediensene til kaken i bakebollen bare på slump, iallefall ikke om du vil ha et perfekt og smakfullt resultat. Derimot leser du oppskriften og er nøyaktig med hvor mye du skal bruke av hver ingrediens, og i hvilken rekkefølge du skal putte dem oppi bakebollen.

Når det gjelder tankene dine er det på samme måte. Vi bruker sansene (ingrediensene) våre når vi tenker, alle sansene er med, i et samspill. For å få et perfekt resultat kan det være smart å vite noe om hvilke ingredienser du skal bruke og i hvilken rekkefølge, slik at du kan  lage perfekte oppskrifter på de tankene du ønsker å ha.

Etter en tanke følger alltid en følelse, som igjen utløser en handling/ adferd. Når du kan styre tankene dine, kan du styre følelsene dine, som igjen styrer adferden din!

Så om du vil ha et perfekt resultat lærer du deg oppskriften, slik at du kan bruke din egen suksessoppskrift igjen og igjen! Om vi så går tilbake til setningen: “Hesten min stoppet ved akkurat det hinderet forrige gang, så da kommer det sikkert til å skje igjen!”, ja så er sannsynligheten for at det skal skje igjen temmelig stor. Fordi du spiller en film inne i hodet ditt, basert på noe som har skjedd. Det igjen påvirker dine følelser/spenninger i kroppen som igjen setter seg i hesten din. Hadde du sett for deg noe annet, så hadde du fått ett annet resultat.

Vi i Ryttercoachen vil skape bedre bånd mellom hest og rytter, og i det ligger samspillet. Når du vet hvordan du skal styre tilstanden din gjennom riktige “tankeoppskrifter”, vil du oppleve at hesten din vil begynne å oppføre seg annerledes. Båndene bedres. Har du lyst til å lære mer om dette, gå inn på kurstilbudene våre og se hva vi kan tilby.

 

Start med gratiskurset “Lær å konkurrere uten nerver på tre dager”.https://grynergaard.simplero.com/page/94238

 

Share