12.06.2012 Lar du deg vippe av pinnen?

Tilstander smitter!

Et ganske vanlig fenomen blant folk er at vi  følelsesmessig lar oss påvirke av hverandre. Mer enn vi aner og er bevisst på! Alle har vi vel sett hvordan nervøsitet kan spre seg som ild i tørt gress på stevneplassen eller i ridehallen der kurset med den superstregne instruktøren holdes. Det kan starte med at en person blir nedtrykt fordi det har gått dårlig. Vedkommende kommer av banen, har en lite empowered tilstand, et negativt kroppsspåk og kan feks si at «banen var utrolig vanskelig» eller «dommerene var ekstremt strenge, de er noen slaktere!». Både tilstanden til denne rytteren og det vedkommende sier kan ha stor effekt på deg som rytter og din tilstand. Du lar deg rett og slett vippe av pinnen følelsesmessig, og begynner å grue deg til det er din tur. I hodet ditt ser du den ene filmen etter den andre som bare viser nederlag, og dette setter i neste omgang følelsene og kroppen din i en skrekkelig tilstand. Og, det går som det må, ikke bra!

I denne situasjonen vil en som har gått mental og tanketreningskurs være rustet til å stå imot, iallefall om vedkommende har trent på teknikkene og gjort dem til sin nye og sterkere måte å tenke på. men for deg som ikke har gått kurs, her vil du få en enkel men effektiv nødløsning, som en smakebit på alt det morsomme du kan lære deg.

Snu negativt til positivt!

En nødløsning i denne situasjonen kan være å leke med utseende til dommerene eller den strenge instruktøren. Du kan se dem for deg som noe latterlig, for eksempel en klovn. En klovn er ikke skummel, og dermed vil du få en annen følelse når du rir. Se for deg noe som gjør deg avslappet! Du kan gjøre det samme med mennesker som er nervøse eller som har andre følelser som de vil spre rundt seg, også på deg! Sett på vedkommende Donald Duck ansikt og gi vedkommende Donald stemme, så skal du se at det vedkommende sier ikke får den effekten på deg lenger. Hvis venninnen din kommer av banene og er skikkelig negativ og sier at det er kjempevanskelig vil ikke denne uttalelsen ha noen effekt om den blir sagt med Donald stemme, eller om du spoler fast forward på det som blir sagt.

Negative utsagn blir bare latterlige med Donald stemme

Dette er et par enkle men veldig effektive teknikker som man kan bruke som en beskuttelse mot det andre sier til deg som du vet at kan vippe deg av pinnen og sette deg ut av den tilstande du trenger for å prestere ditt beste. Lykke til!

Share

Publisert

i

av

Stikkord: