29.10.2012 Mentaltrening eller ikke?

 

Lager nye og styrker gamle hjernekoblinger

I helgen oppdaget jeg noe, som iallefall jeg syntes var spennede. Nemlig effekten av mentaltrening, eller for å si det mer presist, effekten av ikke å mentaltrene. Effekten kjenner jeg jo godt, og har blitt godt vant til, men effekten av ikke å mentaltrene, den hadde jeg glemt. Og den fikk jeg en aha opplevelse av i helgen. Vi vet jo at når man mentaltrener så skapes det sterkere nervesignaler mellom hjernen og de musklene som skal utføre en oppgave. Man kan sitte på en stol og trene og repetere, slik at nervesignalene blir sterke og raske! Det blir som å gå fra et gammelt og sliten nett til de raskeste nettene som er å oppdrive på markedet.

Jeg har hatt mentaltrening som en god vane de siste årene, og blitt vant med effekten (raskere innlæring og bedre kroppslig hukommelse) av den type tilleggstrening. Men, i vår måtte hesten min ha fri og senere dro den på lang sommerferie. Jeg red en hel del, men det var som guide der fokuset blir litt annet enn trening på detaljer osv. Så ridningen ble turridning og mentaltreningen ble lagt på hylla.

Da jeg plukket frem min egen hest igjen, var  den gode rutinen med å mentaltrene fortsatt å finne i «sommerdvale». Ja hele kroppen min var vel egentlig det! Inntil i helgen da jeg var på kurs igjen, endelig! Oppvåkning!

Kjente formelig at nervebanene verket av stivhet og stølhet etter endt helg, og nå er det SLUTT på sommerdvalen og fravær av gode rutiner som å mentaltrene. Mentaltrening gir deg så mye glede i form av at man lærer raskere, blir mer fokusert og finner mestringsfølelsen gang på gang. For meg er det iallefall lett å velge nå som jeg har kjent på fraværet. Jeg går for læring, mestring og gøy!

Share

Publisert

i

av

Stikkord: