Monthly Archives: januar 2013

27.01.2013 Konkurranse

Godt grunnarbeid i teamet gir alltid suksess

Du har alltid et valg! Det opp til deg. Søk kompetanse for å løse problemstillingene:-)

I samarbeid med hest.no utlyser vi nå en  konkurranse der alle ryttere ulike utfordringer kan delta . Les mer om hvordan du kan vinne 5 timer kraftfull og effektiv coaching her: http://www.hest.no/artikkel.html?news.nid=10633&temasider.tid=

Share

18.01.2013 Ikke la negative mennesker stoppe deg!

ikke la negative mennesker stoppe degNår man jobber målrettet mot noe man virkelig ønsker seg, er det ikke uvanlig å støte på hindringer i form av negative mennesker. Det kan du være forberedt på først som sist. Hvis noen kritiserer deg kan du snu denne til noe positivt slik at du blir handlingsrettet og løsningsorientert. Er det mennesker som bare slenger med leppa og er ubehagelige kan du se dem for deg som en klovn og sette en latterlig stemme på dem med heliumballong effekt. Da vil alt de sier bli like latterlig som det er! Og du vil ikke bli påvirket:-)

Skal du nå målene dine bør du lære deg å sette dem på en god måte der du tar i bruk hele deg, og ikke minst er det klokt å finne heiagjengen sin. Det er en gjeng som støtter deg på godt og vondt, som ikke er redd for å være ærlig med deg og som gir deg konstruktive og nøytrale tilbakemeldinger. Slike mennesker har et godt og sunt selvbilde og det er det du skal se etter hos andre når du velger dine støttespillere.

Lykke til, Gry

Share

09.01.2013 Ridelære og mentale teknikker

I dag kom jeg over denne artikkelen fra en clinch med Kyra Kyrklund. Jeg synes den var god og den hadde poenger som egner seg godt til mentaltreningsteknikker.

10 lärdomar från professor Kyrklund

I söndags höll Kyra Kyrklund, numera SLU-professor i ridkonst, clinic på Flyinge – inför cirka 1300 uppmärksamma åskådare. Vi på Hippson har valt att sammanfatta tillställningen i tio lärdomar, med illustrerande bilder.

 

Text: Anki Yngve Foto: Louise Videlyck
1. Läromästare, bra tränare – och äventyrslystnad Att titta på bra ridning gör dig till en bättre ryttare. Försök att föreställa dig hur det känns när proffsen rider och vad det är de egentligen gör, råder Kyra. Bästa läraren när det gäller ryttarkänsla är annars en välriden häst, alltså en läromästare. Ovärderligt kan det även vara att ha en skicklig tränare som kan sitta upp på din häst och ge dig en känsla för dess sanna potential. – För mig var Herbert Rehbein den tränaren. Att se honom sitta upp på mina hästar, och visa hur bra de kunde gå, fick mig att vilja lära mig att rida bättre, berättar Kyra.  Men att bli en bra ryttare handlar också om mod: – Mina bästa elever har varit äventyrslystna personer, alltid beredda att prova på någonting nytt!    Rose Mathisen och Bocelli på Kyra-clinicen. Ett ekipage att inspireras av.

Innen mentaltreningen bruker vi en teknikk som heter å modellere. Den snakker Kyra Kyrklund om her. Det betyr å herme etter en person du synes rir godt. Når man modellerer en person på måten jeg vil beskrive her, “blir du” den personen. Når man modellerer kroppsspråk vil man utløse samme type tilstand som personen man hermer etter har. For de av dere som har vært på kurs med meg tidligere, vet dere at tilstand påvirker tanker som igjen påvirker adferd. Det kan du gjøre en enkelt test på.

1 Se opp og smil, ta armene litt ut med håndflaten opp. Kjenn etter hvordan der er i kroppen din nå.

2. Se ned til høyre, stå med innsunken brystkasse og lut rygg. Hvordan kjennes det ut inni deg nå?

Så enkelt kan du påvirke tilstanden din som igjen påvirker tankesett og adferd.

Så finn deg en god person å modellere, ikke bare som rytter men også som andre kvaliteter du selv ønsker å utvikle.

 

3. Samlingen börjar i kroppen, inte i benen När samling kommer på tal pratar vi oftast om bakbenen, att hästen ska trampa under sig mer med dem. – Men egentligen måste hästen kunna samla kroppen först, innan den kan samla benen. Om man ser revbenen som en stor fjäder så måste den undre delen av fjädern kunna dra ihop sig, först då kan hästen gå över ryggen, säger Kyra.  Det räcker alltså inte med att bara förlänga överlinjen, du måste kunna korta “underlinjen” också. – När bröstkorgen kan dra ihop sig blir det lättare för bakbenen att svinga in under den, förklarar hon. Den känsla man söker efter i samlingen är att manken kommer upp till ryttaren. – Tala med hästen med dina underskänklar. Du kan vara lite snabbare med skänkeln än vad hästen är i sina framben när du samlar, för att den inte ska bli långsam. Men försök inte att lyfta hästen med skänkeln, det är den som ska lyfta dig.    Det är kroppen som ska samla sig, visar Kyra. Bakom står Flyinges stallchef Sofia Ahlquist, på skolhästen WildCard.    

Siste del av dette punktet tar for seg bruken av undersjenkel for å få hesten til å bære seg selv bedre. Dette kan du mentaltrene på for å automatisere måten hjelperne brukes på. Lukk øynene og forestill deg at du sitter på hesten. NB! Du skal være “i kroppen din på hesten”, ikke se deg selv utenfra.  Videre gjør du innvirkningen igjen og igjen til det sitter. Nå har du trent nevrologien din til å fungere bedre og til å huske automatisk hva du skal gjøre, slik at du slipper å bevisst tenke på det. Gjennom  mentaltrene får du en brattere læringskurve og du frigjør rom i bevisstheten til å lære deg nye ting.

 

Les resten av artikkelen her:http://www.hippson.se/artikelarkivet/dressyr/10-lardomar-fran-professor-kyrklund.htm

Og ønsker du å lære mer om mentaltreningens finesser, hvordan hodet ditt kan brukes på en bedre måte eller hvordan du skal sette deg gode mål som det faktisk blir noe av, les om våre kurs og ta en telefon for mer informasjon.

God rideuke!

Share