20.12.2013 Læring og avlæring

 

slette gamle mønstre og lage nye
slette gamle mønstre og lage nye

Å lære noe er enkelt, men å avlære noe som har blitt automatisert, for så å lære noe nytt…ja det er verre og krever en større innsats! Vi som lærte å ri for mange herrens år siden er i den kategorien i dag, og da er det godt å ha en god instruktør i tillegg til å kjenne til mentaltrening som gjør at fremgangen forløper enklere og raskere. Hvis du husker tilbake til den gangen du lærte å gå, noe du sikkert ikke husker, men du vet at du gikk et par steg, falt og reiste deg igjen. Sånn holdt du på helt til du kunne gå, helt automatisk. Sånn er det med ridningen også. Du gjorde som ridelæreren sa og noe av det er feil i dag. Så må man begynne på nytt med enkelte ting…..rykke tilbake til start og begynne om igjen. Men det er gøy! Det er gøy å lære nye veier å kjenne og ikke minst føle på at det gir bedre resultater i form av at hesten bruker hele kroppen sin bedre, takt og løsgjort het blir bedre og hesten bruker seg på en mye mer sunn måte. For å forenkle prosessen med avlæring og innlæring kan man benytte seg av mentaltrening for raskere å skape nye signaler fra hjernen og ut i muskulaturen.

Lær mer om hvordan du kan takle nerver og sette mål her:https://grynergaard.simplero.com/page/94238

 

God helg 🙂 Gry

Share

Publisert

i

av

Stikkord: