Hva bruker du tiden og pengene på?

Selvkontroll er herlig!

I dag skal jeg skrive litt om et tema som opptar meg og som forundrer meg.  Veldig ofte hører jeg ryttere som sier at de er så nervøse før konkurranse at de holder på å kaste opp, blir svimle og presterer dårligere enn det de fortjener og har kapasitet for. Dette skjer hver eneste gang de skal ut på banen. Det forundrer meg ikke at de får disse fysiske symptomene, disse er helt normale når kroppen blir «redd» og går inn i den urgamle fight, flight eller freeze tilstanden. Altså, kroppen fungerer akkurat slik den skal!

Vedkommende møter opp på stevneplassen i god tid, hesten har flott utstyr, rytteren har også det, bilen er fin og hengeren er tipptopp. Det er ikke det ytre det står på, men det inni der en plass. Den forferdelige følelsen som ikke forsvinner og som ødelegger, gang på gang. den følelsen som lammer deg og som gjør deg til en rytter du ikke kjenner igjen.

Så hva skal du bruke tiden og pengene på?

Jo man kan velge å bruke den på kurs, kiropraktor, klær, bling og andre ting som får en til å føle seg bra. For det er viktig å føle seg bra! Det er også viktig å oppleve mestring og ikke minst få uttelling for alle ressursene man legger inn i trening til stevner og kostnaden det er å delta på disse. Så hvorfor ikke tenke litt nytt? Fordi vi vet og du vet, at ved å gjøre det samme som du alltid har gjort, vil du oppnå det samme resultatet om igjen og om igjen. Det er bortkastet det, eller?

Så tenk deg. Hvordan ville det vært for deg å delta på et stevne uten å holde på å kaste opp før start? Eller være så svimmel og ha så mye hjertebank at du tror det er noe alvorlig galt med deg? Hadde ikke det vært behagelig? Og hadde det ikke vært fint å få vist frem det du og hesten din kan? Ri slik dere gjør på trening når det ikke er noe publikum eller dommere der? Se for deg det. God følelse hva?

reach a star

Det går an å få det slik, og veien dit er heller ikke så vanskelig! Du trenger bare å vite litt om hvordan hjernen din fungerer og hvordan du skal styre følelsene dine. Det er vel investerte penger å ta et kurs og lære….ja det koster faktisk mindre enn en helg på stevne 😉

Her er et lite gratiskurs med stor effekt:https://grynergaard.simplero.com/page/94238

Share

Publisert

i

av

Stikkord: