Category Archives: Inspirasjon

Er du superhelten i eget liv?

Ja er du superhelten i eget liv?

Og hva har det egentlig med prestasjonsangst og konklurransenerver å gjøre?

Mye!

 

I dag skal du få 6 spørsmål som har stor effekt på prestasjonsangst og konkurransenerver.

Og  jeg lover deg, det er super gøy når du begynner å tenke på en annen måte og tar i bruk

SUPERKREFTENE DINE

 

 

 

 

 

Her kommer spørsmålene

1.Hva er en helt for deg og hvem var en helt for deg når du var liten?

 

 

 

 

  1. Hvilke egenskaper/ superkrefter har en helt?

 

 

 

 

 

  1. Hvem er du og hvilke egenskaper bruker du når du er en helt i eget liv?
  2. Hvem er du IKKE når du er en helt i eget liv?

 

 

 

 

5. Hvor nærme er du nå å være en helt i eget liv? 

6. Hva skal til for at du skal bli det, og hva er det første steget?

 

 

 

 

Kos deg med spørsmålene og vær raus med deg selv og ærlig i spørsmål 3

 

P.S

Bli med i triben vår du også , Suksess med hodet på rett plass og la deg inspirere med podcasten ved samme navn

 

PPS

Coaching og mentaltrening er ikke bare for 

konkurranserytteren, men for alle som vil 

oppleve å få fremgang, mestre og 

ha det gøy!

 

Jeg har jevnlig oppstart av mitt 8 ukers kurs Mental Styrke Trening, så følg med på Ryttercoachen så du ikke går glipp av inntak av nye deltagere.

 

 

Les om Anne sine erfaringer her:

Jeg var så heldig at jeg vant julechallengen og to veiledningstimer med Gry

I dag etter veiledning hvor vi hadde fokus på tølt, dro jeg rett i stallen og trente både visualiseringsteknikk og tølt. Og jeg mistet henne ikke i trav EN eneste gang! 

Det høres magisk ut, men egentlig er det en selvfølge at man må kunne lede seg selv og ha kontroll over egne tanker før man kan lede hesten. Og hester er følsomme dyr.

De kan kjenne en bitteliten flue som sitter på rompa, og da er det ikke så rart at den merker det om du sitter og tenker på trav når den skal tølte.

Jeg må innrømme at jeg kanskje tenkte at mental trening, coaching og sånne teknikker var mer for konkurranseryttere, enn for rekreasjonsryttere som sliter med tølt, men absolutt alle har bruk for dette.

 Man kan bruke mye tid og penger på flinke trenere, men det er vanskelig å ta med seg kunnskapen tilbake i daglig ridning om hodet ikke henger med.

Teknikkene Gry lærte meg er veldig konkrete og jeg har masse ideer til hvordan de kan brukes både til hestelivet og resten av livet. Tusen takk! 

 Bildet av en takknemlig hest med en litt mer klartenkt rytter 

 

Anne Aasback, vinner av julechallenge i gruppa

Suksess med hodet på rett plass

Share

Hjelp! Det som før gav meg glede er nå bare tungt og stressende. Tre tips for å snu

I mine mange år som Ryttercoachen, er det et tema som stadig går igjen hos de jeg coacher.

Det er frykt og nervøse følelser.

Hvis du tenker tilbake så var alt bare gøy og glede. Hesteinteressen var på topp og stallen var stedet der du hadde fri, opplevde vennskap, følte mestring og ikke minst det gode og trygge båndet til hesten.

Etter hvert begynte du kanskje å konkurrere litt og det ble mer alvor. Du la større press på deg selv og ambisjonene vokste i takt med rytterferdighetene. Alle piler pekte oppover og du følte deg skikkelig god.

 

Så en dag, var det ikke så gøy lenger. Hva var det egentlig som skjedde? Gleden og mestringen ble byttet ut med nerver, svette håndflater, skjelvne ben, ugreie sommerfugler i magen og alle piler pekte nedover.

Så kom tankene!

Tankene om hva alle som så på deg ri, sa.

Tankene om å mislykkes, ikke få til.

Katastrofetankene som viser deg alt som kan gå galt.

Alt du hadde trent på hjemme, der hjemme som alt går så fint, når ingen ser på…..

Hvor ble alt det av?

Når du nærmer deg konkurranse banen er hodet som bomull og selvtilliten helt på bunn.

Gradvis daler motivasjonen og trening, konkurranse, ja hest som egentlig var så gøy, har bare blitt et ork. Energitappende ork som oppleves skummelt og langt fra gøy.

 

 

 

 

Hvordan skal jeg få snudd det?

 

 

 

 

Jeg vil gi deg tre tips til førstehjelp

  • Tenk på den gangen du begynte med hest og fokuser på ett eller helst flere minner fra den tiden. Lev deg inn i opplevelsen og kjenn på følelsen. Gjør følelsen stor og sterk, la den fylle hele kroppen din. Bruk denne følelsen hver gang du begynner å tenke negativt, så du tar kontroll og vender om til positivt. Finn også frem andre positive minner.
  • Supereffektiv morgen rutine! Skaff deg en bok som du skal bruke til å skrive ned positive ting som har hendt deg. Skriv også ned alt du er takknemlig for. Still klokka 30 min før du pleier og stå opp! Tren i 20 min. Da frigjør du dopamin, kroppens eget ruslykkehappy stoff. Sett deg så rett ned og skriv mens du enda er rusa på dopamin
  • Gjør dette hver dag, og skriv minst 20 ting hver dag. Hvis du går tom for gode ting å skrive, så gjentar du bare det du allerede har skrevet. Skriv ned selv om det føles banalt.
  • Kroppsspråk skaper følelser. Du skal ha fokus på å ha et kroppsspråk som er positivt. Se opp, altså ikke opp i skyene, men mer rett frem. La skuldrene være avslappede, ryggraden lang og myk, sterke ben, avspent, brystbenet opp og åpen brystkasse så pusten din får fritt leide. Pust med magen, gode rytmiske pust. Smil gjerne, selv om du ikke har noen grunn til det.
  • Løft gjerne hendene over hodet som en vinner. Alt dette vil hjelpe deg til å få en bedre og mer kraftfull følelse i kroppen.

 

 

 

 

Hjerneforskning viser at den delen av hjernen som styrer positivitet og lykke, vokser hvis den brukes. Og, hvis du tenker mange negative katastrofetanker, vokser den delen av hjernen (amygdala) fordi den blir stimulert.

Hjernen er som alle andre muskler i kroppen, «use it or loose it»

Når vi vet at hjernen er plastisk, altså den kan stimuleres og styrkes, da vet du at du kan endre tanker fra negativ til positiv – hvis du er villig til å gjøre jobben. Det er opp til deg!

P.S

Hvis du trenger hjelp til å restarte tankesettet dit tar du kontakt med meg på messenger (Gry Nergård) eller sms (91337019)

PPS

Ta gratiskurset mitt https://grynergaard.simplero.com/page/94238 og få tilgang til facebookgruppen Suksess med hodet på rett plass.

 

 

 

 

 

Share

“Glasstaket” som står i veien for læring og utvikling. Hva er det og hvordan skal du bryte gjennom

Hvordan bryte gjennom glasstaket

Alle ryttere har opplevd det berømte glasstaket gang på gang. Det taket som stopper deg i din utvikling. Det taket som synes å være laget av hard betong, men som egentlig er et skjørt glasstak som du ganske enkelt kan bryte gjennom.

Du kan bryte gjennom eller la det være

Det er normalt at glasstaket dukker opp med jevne mellomrom og det er en test til deg om hvor ivrig og engasjert du er med tanke på å nå målene dine. Jo viktigere målene og drømmene er for deg, jo mer står ofte på spill og glasstaket kan virke umulig å komme seg gjennom. Du er så redd for å mislykkes at det er nettopp det som skjer når du stopper opp under det trygge glasstaket.

Du opplever stor frustrasjon i møte med glasstaket fordi, på den ene siden er du livredd for å gå ut av komfortsonen din, du stoler ikke nok på deg selv, du fortjener ikke og ja….unnskyldningene kan være mange.

På den andre siden vil du så gjerne bryte gjennom, men du tør ikke. Du vet ikke hva du skal gjøre, hvordan og i hvilken rekkefølge. Du opplever det tryggest å forbli der du er kjent.

 

I all utvikling som ryttere møter vi på hindringer i deg selv og hos hesten. Disse er til for å løses, slik at du kommer deg videre, lærer noe nytt, utvikler deg og får erfaringer.

Metode varierer

Det er ikke alle som opplever at de har verktøy til å løse de hindringene som kommer, og da gir man kanskje opp. Når man gir opp er det vanlig å ha en mengde gode unnskyldninger på lager for å rettferdiggjøre sitt valg om å gi opp. Det kan være at du ikke har penger nok, tid nok, ikke er flink nok, har ikke god nok hest, har ikke riktig støtteapparat, blir syk, må jobbe mer osv osv. Rekken av unnskyldninger som du kan tro på, er ofte veldig lang.

Så hvordan har det seg sånn at enkelte mennesker lykkes i alt de foretar seg? De bryter det ene glasstaket etter det andre, utvikler seg og når de målene de setter seg. Hva er forskjellen på denne typen mennesker og den gruppen som stopper i første glasstak?

Jo tankesettet!

Skift retning på tankegangen

Så enkelt er det. Det er tankene dine, det du tror på, personligheten og identiteten din som er med på å forme deg og dine valg.

De som lykkes, de som bryter gjennom glasstaket, tar tak i utfordringene og kommer seg gjennom. De personene gjør de grepene som skal til for å nå de målene de har satt seg.

De vet at det vil bli hindringer på veien, de vet at det kan være to skritt frem og ett tilbake, de vet at det finnes ingen quick fix men kun målrettet arbeid med fokus på ett steg av gangen. De har en plan, en strategi og de lærer seg de nødvendige verktøyene!

Og, de vet at det er viktig å kose seg underveis, at det er nyttig å søke råd og veiledning fra andre, de bygger gode nettverk, de jobber i team og de har fokus og motivasjon. De er dedikert.

Samspill

Det ser realistisk på oppgavene sine og bruker tiden sin på det som er viktig. De gjør istedenfor å over analysere, overtenke og være så perfeksjonist at de aldri kan starte opp fordi de ikke er villige til å lære langs veien. Dette er mennesker som tar ansvar og jobber riktig!

Jo flere glasstak du bryter gjennom, jo mer utvikler du deg. For hver gang du jobber deg over en hindring og utvikler deg opp til neste trinn, lærer du en hel masse om deg selv og hesten din. Det gir styrke og en iboende tro på dine egne ferdigheter som rytter og menneske.

Heldigvis er det slik at alle mennesker kan lykkes hvis de vil. Du må bare være villig til å ta grep, gjøre noe istedenfor å overtenke og snakke deg selv ned.

Hva er det så som hindrer deg i å nå målene dine, bryte gjennom glasstakene og utvikle deg som rytter akkurat slik du innerst inne drømmer om?

Unnskyldninger fungerer som “nødutgang tanker”

Jo, det er FRYKT. Et lite ord på fem bokstaver men med så stor makt.

Frykt kommer fra den gamle steinalder hjernen vår og den hadde engang en viktig oppgave. Den gang levde menneskene ofte i fare, men vi gjør ikke lenger. Men, siden evolusjonen bruker lang tid på endring, må du lære deg å spille på lag med steinalder hjernen når den gjør deg redd, nervøs, liten og lite handlingskraftig.

I dag lever vi under fullstendig trygge forhold og vi trenger ikke steinalder hjernen på samme måte som tidligere. Men den er der, og du må lære deg å håndtere den. Du må lære deg at hver gang du møter på en hindring eller noe som er nytt, som rykker deg ut av komfortsonen, da er kommer den negative steinalder hjernen på banen og forteller deg skulme ting som kan skje, slik at du ikke gjennomfører og gjør grep. Slik at du ikke tilegner deg kunnskap og bryter gjennom hindringen. Den får deg til å stange i glass taket men ikke bryte gjennom.

Så, nå når du vet dette kan det være smart å ta en liten pepp talk med den delen av deg som hindrer deg i å gjøre det du vil gang på gang.

Måten du gjør det på er at du minst en gang pr dag lar steinalder hjernen din få oppmerksomhet. Skriv ned alle de negative tingene den sier til deg. Få det ut! Når du ser hvor mye negativt det er så ta det på alvor. Fortrenger du det vil det uansett bare tyte frem igjen, og gjerne når det ikke passer. Som for eksempel når du skal inn på banen og ri et program.

Så, start i dag med:

– Skriv ned og spør deg selv om dette virkelig er sant.

– Er det sant?

– Hvordan vet du at det er sant?

– Hvordan ville det være for deg å tenke noe annet?

– Hva vil du tenke da? Hva vil du si til deg selv? Hva vil du se for deg for ditt indre?

Dette lille skiftet vil gi deg helt nye følelser.

Når du gjør denne øvelsen en eller flere ganger om dagen, vil du etter hvert legge merke til at den negative stemmen til steinalder hjernen din stilner av og de positive og kraftfulle indre bildene vil bli klarere, skarpere, mer fargerike og tydeligere.

Du kan også heve deg til ett nytt nivå

Så vil du gjennom glasstaket så vit at du kan! Det er opp til deg.

Vil du lære mer om hvordan du skal styre tankene dine og selv bestemme hvilken tilstand du skal være klikker du her og melder deg på GRATISKURS «Lær å konkurrere uten nerver på tre dager»

https://grynergaard.simplero.com/page/94238

med bonuser som tips og råd som hjelper deg til å bli en enda bedre rytter, ukentlig inn i mail boksen din.

 

 

 

Share

Å herme etter de beste gir god læring

I går så jeg på de beste av de beste i dressur under WM og det regner jeg med at flere av dere også har gjort. Det er en fryd å se hvordan enkelte ryttere rir sine hester til fremdrift, styrke, balanse, smidighet, takt rent og med stor letthet og gracie.

Disse rytterne kan vi la oss inspirere av og vi kan også modellere dem gjennom å forestille oss at vi er dem. Kjenne på følelsene de har i kroppen når de rir og overføre dette til egen ridning.

Her er måten du gjør det på:

– Se nøye etter hvordan de sitter, hvordan de beveger kroppen sin, hva de gjør i økninger og samlinger, hvordan de bruker setet, sjenkler, hender og overkropp.

– Sug inn all informasjon om kroppsspråket deres og pusten

– Så lukker du øynene (eller har dem åpne om du foretrekker det) og forestiller deg at du svever inn i kroppen til den du modellerer. Vær den personen! Det høres kanskje merkelig ut, men det er ganske enkelt og morsomt. Du får mye informasjon!

– Kjenn etter hvordan det oppleves, og plukk til deg informasjon om hva du kan endre på hos deg selv.

– Kanskje kjenner du at kjerne muskulaturen din må styrkes, eller at du trenger å endre frekvensen av bruk av sjenkler eller du trenger å trene på å være mer balansert eller du trenger å trene på elastisitet i armer. Kanskje mer avspent i enkelte muskelgrupper og bittelitt mer spenning i andre.

– Når du finner ut av hva du trenger å trene på så plukker du ut en ting av gangen og kjører denne sekvensen om igjen og om igjen inne i hodet ditt. Husk å være i kroppen din! Da trener du opp signalene som går fra hjernen og ut i muskulaturen.

– Jo flere ganger du kjører frekvensen i hodet, jo enklere vil det være for deg å gjøre det du har øvd på, helt automatisk, i det virkelige liv.

Vil du lære mer? Klikk deg inn her:https://grynergaard.simplero.com/page/94238

Lykke til 🙂 Hilsen Ryttercoachen

 

Share

Konkurranse nerver? Her er noen grunner

 

Jeg er sikker på at du fra tid til annen, eller ganske ofte, har kjent på nerver i forbindelse med konkurranse eller andre «opptredener». Det er ikke så uvanlig men allikevel så slitsomt, unødvendig og frustrerende. Du blir jo dratt helt ut av fokus.

Nerver som tar overhånd trigger fight, flight eller freeze

Du vet jo at du kan så mye bedre enn det her, som for eksempel på trening, når alt er trygt og ingen ser på. Så hvorfor kommer disse uhåndterlige konkurransenervene? Du har ikke bruk for dem, de tilfører deg ikke noe positivt og aller helst ville du bli kvitt dem.

Jeg hører folk si at litt nervøs må man være, ellers går det dårlig. Det er ikke disse nervene jeg snakker om, jeg snakker om de som ødelegger og demotiverer.

Slike uttalelser kommer fra godt erfarne idrettsutøvere med lang fartstid og års erfaring i å håndtere nerver.

Mange av dem som er i toppen benytter seg ofte av en coach som en del av sitt team, nettopp fordi de vil håndtere og kontrollere den indre tilstanden sin,  slik at den er optimal når det gjelder. Hodet må være på plass hvis kroppen skal yte og prestere slik at man får uttelling for alle treningstimene og ressursene som er lagt ned i forkant.

Så hva er det som egentlig skjer?

Vi har noen veldig gamle overlevelsesinstinkter som hjalp oss den gang vi var byttedyr, noe vi ikke er i dag. Men disse gamle ur instinktene er fremdeles i hjernen vår. Disse utløses av noe vi tror er fare og for mange kan det å vise seg frem på en konkurransebane forbindes med fare. Man blottlegger seg og i utgangspunktet er vi et byttedyr både for dommere, de som ser på, de som sitter på sidelinjen og dømmer (ofte veldig kritisk), foreldre, trenere, eier av hest og flere. Vi er jo ikke byttedyr, men mange kan føle det sånn og det gamle ur instinktet trigger reaksjonsmønstrene fight, flight eller freeze.

Fight; er den som sloss og kjemper for mye. Når du da sitter på en hest og skal være sensitiv og tilstede i din kommunikasjon, vil du mislykkes. Fordi, når du vil for mye blir du ikke særlig sensitiv og du går glipp av kommunikasjonen med hesten.

Flight; er den som rømmer ut i sin egen boble og blir litt satt ut. Du opplever at du svever utenfor hesten og egentlig har du mest lyst til å være et helt annet sted. Du kan oppleve å bli svimmel, kvalm og helt uten kroppskontakt og hukommelse. Du puster overfladisk og er veldig stresset.

Hesten merker selvsagt at rytteren ikke er tilstede og resultatet blir deretter. Gamle og erfarne hester med god selvtillit mestrer selvsagt dette bedre enn uerfarne hester som trenger støtte fra rytteren.

Freeze; er deg som fryser til og blir helt slapp. Du lar deg bare frakte rundt på banen og rir bare ett og annet steg. Du vet jo hvordan reaksjonen til  en hest som fryser til når den blir redd er, den står stille og gjør ingen ting. Akkurat sånn er det for deg også hvis du er av typen freeze. Du blir passiv og glemmer å ri.

Du kan reagere med en eller flere tilstander

Vi kan overstyre disse reaksjonsmønstrene gjennom bevisst å etablere nye reaksjonsmønstre. Hjernen er plastisk og automatiserte mønstre kan endres ved å  «avinstallere» det som ikke virker og vi «installere» nye og riktige reaksjonsmønstre.

Fordi, jo mer du trener på et reaksjonsmønster, jo dypere fester det seg og tilslutt blir det et automatisert reaksjonsmønster. Det vil si at du reagerer slik uten at du tenker over det. Akkurat som du ikke tenker over at du går med mindre du skal endre ganglag.

Så det er håp og valget er ditt.

Ett enkelt tips for å endre mønster er å stille deg selv spørsmålet:

Hvilken tilstand vil jeg ha på stevner?

Hvilken tilstand vil jeg ha ….? Her kan du putte inn det du ønsker.

 

Vil du lære mer så følg med på Ryttercoachen sin FB side der det i løpet av august vil lanseres et gratis kurs innen håndtering av konkurranse nerver og litt annet «snacks»….for du kan lære deg å ri helt uten nerver!

Stay tuned J

Lenke til gratiskurset:https://grynergaard.simplero.com/page/94238

 

 

Share

Den siste lille brikken

Er du en av dem som kjenner at du har mer å gå på, men får det ikke ut i handling? Frustrerende? Energislukende? Eller noe noe annet.

Du har allerede suksess på ditt nivå, og sett utenfra, lykkes du. Og, du gjør jo det! Samtidig vet du at “jeg har et større potensiale men jeg klarer ikke å se klart hva det er som hindrer meg”.

Du har en indre følelse som forteller deg at det er mer å gå på, at du ikke utnytter ditt potensiale fullt ut. Det er den siste lille brikken….

Hva skal til?

Det som hindrer kan være mange ulike ting, og ofte er det noe som sitter i hodet. Noen tanker, noe du tror på som er ubevisste og automatiserte. Tanker og “troer” som engang fungerte til noe, men som ikke gjør det lenger. Disse små tankevirus, detaljene, kan du gjøre klokt i å identifisere og endre på, slik at hele deg jobber for deg, mot de målene du har satt deg.

I dag vet vi, heldigvis, at det er mulig å endre hjernen og trene den til å foreta nye koblinger, slik at den fungerer mer hensiktsmessig for oss.

Nye koblinger? Ja takk 🙂

Er du nysgjerrig på hvordan en slik tanketrenings prosess fungerer? Klikk her:https://grynergaard.simplero.com/page/94238

Share

Stevnenerver?

Tankene surrer i fri dressur og skaper uro i kroppen, hjerteklapp, skjelvende muskler og “ullhode”. Ingen ting virker! Alle de timene med trening, til ingen nytte.  Kjenner du deg igjen? Da er du absolutt ikke alene! Jo mer du tror på tankene dine, disse filmene som surrer uavbrutt i hodet, denne stemmen som nådeløst forteller deg hvor dårlig du er til å ri og ikke minst, hva vil alle de andre si? 

Du har gjort alt det riktige. Du har trent hesten din riktig, du har en god instruktør, utstyret er korrekt, hesten din får den beste behandling av equiterapeut og kiropraktor, men allikevel blir du så utrolig nervøs når det gjelder.

Det som skjer er at vårt urgamle overlevelsesinstinkt fight, flight , freeze, slår inn fordi du ikke vet hvordan du skal håndtere tanker, følelser og adferd.  Underliggende i minnene dine, helt ubevisst, lagret i alle sansekanaler, ligger det informasjon som kan utløse dette urinstinktet. Du vet ikke når eller hvorfor det utløses, og du aner som sagt ikke hvordan du skal bli kvitt triggerminner og forberede deg mentalt slik at du kan styre tilstanden din.

Flukt skaper ikke resultater og mestring

Hvordan ville det vært å ha den kontrollen? Kontrollere tankene? Bestemme hvilken tilstand du skal være i? Enkelt forklart, sitte i førersetet kontra å sitte i baksetet med bind for øynene. Tenk deg frem i tid. Hvordan ville det være å ha full kontroll fordi du har kunnskap? Fint hva?

 

 

For deg som ønsker å gjøre noe med det, klikk her https://grynergaard.simplero.com/page/94238

Glad stevnesesong ønskes alle ryttere på det nivået du er. Husk å være en glad rytter 🙂 Du begynte jo med hest fordi det var gøy, eller…

 

 

Share

Hva bruker du tiden og pengene på?

Selvkontroll er herlig!

I dag skal jeg skrive litt om et tema som opptar meg og som forundrer meg.  Veldig ofte hører jeg ryttere som sier at de er så nervøse før konkurranse at de holder på å kaste opp, blir svimle og presterer dårligere enn det de fortjener og har kapasitet for. Dette skjer hver eneste gang de skal ut på banen. Det forundrer meg ikke at de får disse fysiske symptomene, disse er helt normale når kroppen blir “redd” og går inn i den urgamle fight, flight eller freeze tilstanden. Altså, kroppen fungerer akkurat slik den skal!

Vedkommende møter opp på stevneplassen i god tid, hesten har flott utstyr, rytteren har også det, bilen er fin og hengeren er tipptopp. Det er ikke det ytre det står på, men det inni der en plass. Den forferdelige følelsen som ikke forsvinner og som ødelegger, gang på gang. den følelsen som lammer deg og som gjør deg til en rytter du ikke kjenner igjen.

Så hva skal du bruke tiden og pengene på?

Jo man kan velge å bruke den på kurs, kiropraktor, klær, bling og andre ting som får en til å føle seg bra. For det er viktig å føle seg bra! Det er også viktig å oppleve mestring og ikke minst få uttelling for alle ressursene man legger inn i trening til stevner og kostnaden det er å delta på disse. Så hvorfor ikke tenke litt nytt? Fordi vi vet og du vet, at ved å gjøre det samme som du alltid har gjort, vil du oppnå det samme resultatet om igjen og om igjen. Det er bortkastet det, eller?

Så tenk deg. Hvordan ville det vært for deg å delta på et stevne uten å holde på å kaste opp før start? Eller være så svimmel og ha så mye hjertebank at du tror det er noe alvorlig galt med deg? Hadde ikke det vært behagelig? Og hadde det ikke vært fint å få vist frem det du og hesten din kan? Ri slik dere gjør på trening når det ikke er noe publikum eller dommere der? Se for deg det. God følelse hva?

reach a star

Det går an å få det slik, og veien dit er heller ikke så vanskelig! Du trenger bare å vite litt om hvordan hjernen din fungerer og hvordan du skal styre følelsene dine. Det er vel investerte penger å ta et kurs og lære….ja det koster faktisk mindre enn en helg på stevne 😉

Her er et lite gratiskurs med stor effekt:https://grynergaard.simplero.com/page/94238

Share

Endring? Hva mister jeg?

For de fleste mennesker kan forandring oppleves som ganske skremmende, og det er grunnen til at vi fortsetter i samme spor som vi alltid har gjort.


Gjør som du alltid har gjort og oppnå samme resultat igjen og igjen…..

Kjenner du deg igjen?

Det er jo litt komisk at man tror man skal få et nytt og bedre resultat helt i tråd med ønsker og drømmer, ved å gjøre det samme som man alltid har gjort 🙂 Tenkt de samme tankene, tatt de samme valgene og følt de samme følelsene.  Vi kan gå rundt å tro at nå har vi gjort en dyptgripende endring, kanskje har du flyttet, skiftet jobb, fått deg kjæreste, blitt singel, begynt på nytt studie eller noe annet. Men dypt der nede surrer de samme mønstrene, og “nissen er med på lasset” og du får etter en stund det samme resultatet som du alltid har fått. Har du “satt deg opp for nederlag”, ja så er det det du får. Hjernen er fin sånn, den gir deg det du ber den om! Derfor er det utrolig viktig ved endringsarbeid at du blir bevisst på hva du vil ha og også hva du må ta bort for å oppnå det du vil ha. Er du ikke bevisst på dette vil du stå på stedet hvil. Du må være villig til å ta noe som er kjent, bort! Det kan oppleves skremmende og det er derfor du skal lage deg noen nye kart som gir deg en opplevelse av trygghet og gjenkjennelse, slik at det blir lett for deg å gå inn i det nye. Det nye som er en enda bedre utgave av deg selv og enda mer i tråd med den du er og de du vil med rytterlivet ditt, eller livet generelt.


Vil du lære mer om å sette mål basert på det som er riktig for deg, kan du ta kontakt og bestille et coachingprogram. Eller benytt deg av gratiskurs der siste mail omhandler målsetting:https://grynergaard.simplero.com/page/94238

Jeg vet og du vet at du kan når du vil!

Share

12.13.2013 Hverdagslykke

Din tankegang gir deg en tilstand som igjen påvirker hesten

Jeg kurser mange i å drømme og forankre disse i gode og smarte mål. Det skrives og snakkes oftere og oftere om å sette seg “store hårete mål”, men trenger det alltid å være slik? Mål er jo en høyst personlig greie og det er derfor mitt kurs heter “din personlige seierspall”. Mål er noe som er viktig for deg!

Hverdagslykke kan være et slikt mål, i en tid da tiden løper fra oss og vi skulle ønske at døgnet hadde minst dobbelt så mange timer.

Hverdagslykke….litt lykke hver dag…..det vil jeg ha i mitt liv og da må jeg rydde plass til det. God tidsstyring kan være en god hjelp, og du må også vite hva du virkelig vil.

Hverdagslykke for meg er å ri daglig. Det kan være alt fra å trene en unghest og å lære den forskjellige ting til å ri en tur på fjellet bak gården sammen med en jeg setter pris på å ha med meg, eller alene med hundene.

I dag, i blåtimen var det et helt fantastisk lys ute og da var jeg snar med å sale opp og ri mot Grimsdalen. Det var et fantastisk fargespill på himmelen og Rondane viste seg fra sin vakreste side på denne tiden av året. Unghesten Glotti fungerte godt og lykkefølelsen, ja den satt der den skulle:-)

Hva er din hverdagslykke? Og hva skal til for at du skal få noen drypp av denne hver eneste dag?

Mer om målsetting i dette gratiskurset:https://grynergaard.simplero.com/page/94238

 

God helg….Gry

Share