Stevnenerver?

Tankene surrer i fri dressur og skaper uro i kroppen, hjerteklapp, skjelvende muskler og «ullhode». Ingen ting virker! Alle de timene med trening, til ingen nytte.  Kjenner du deg igjen? Da er du absolutt ikke alene! Jo mer du tror på tankene dine, disse filmene som surrer uavbrutt i hodet, denne stemmen som nådeløst forteller deg hvor dårlig du er til å ri og ikke minst, hva vil alle de andre si? 

Du har gjort alt det riktige. Du har trent hesten din riktig, du har en god instruktør, utstyret er korrekt, hesten din får den beste behandling av equiterapeut og kiropraktor, men allikevel blir du så utrolig nervøs når det gjelder.

Det som skjer er at vårt urgamle overlevelsesinstinkt fight, flight , freeze, slår inn fordi du ikke vet hvordan du skal håndtere tanker, følelser og adferd.  Underliggende i minnene dine, helt ubevisst, lagret i alle sansekanaler, ligger det informasjon som kan utløse dette urinstinktet. Du vet ikke når eller hvorfor det utløses, og du aner som sagt ikke hvordan du skal bli kvitt triggerminner og forberede deg mentalt slik at du kan styre tilstanden din.

Flukt skaper ikke resultater og mestring

Hvordan ville det vært å ha den kontrollen? Kontrollere tankene? Bestemme hvilken tilstand du skal være i? Enkelt forklart, sitte i førersetet kontra å sitte i baksetet med bind for øynene. Tenk deg frem i tid. Hvordan ville det være å ha full kontroll fordi du har kunnskap? Fint hva?

 

 

For deg som ønsker å gjøre noe med det, klikk her https://grynergaard.simplero.com/page/94238

Glad stevnesesong ønskes alle ryttere på det nivået du er. Husk å være en glad rytter 🙂 Du begynte jo med hest fordi det var gøy, eller…

 

 

Share

Publisert

i

av

Stikkord: