Monthly Archives: desember 2013

20.12.2013 Læring og avlæring

 

slette gamle mønstre og lage nye

slette gamle mønstre og lage nye

Å lære noe er enkelt, men å avlære noe som har blitt automatisert, for så å lære noe nytt…ja det er verre og krever en større innsats! Vi som lærte å ri for mange herrens år siden er i den kategorien i dag, og da er det godt å ha en god instruktør i tillegg til å kjenne til mentaltrening som gjør at fremgangen forløper enklere og raskere. Hvis du husker tilbake til den gangen du lærte å gå, noe du sikkert ikke husker, men du vet at du gikk et par steg, falt og reiste deg igjen. Sånn holdt du på helt til du kunne gå, helt automatisk. Sånn er det med ridningen også. Du gjorde som ridelæreren sa og noe av det er feil i dag. Så må man begynne på nytt med enkelte ting…..rykke tilbake til start og begynne om igjen. Men det er gøy! Det er gøy å lære nye veier å kjenne og ikke minst føle på at det gir bedre resultater i form av at hesten bruker hele kroppen sin bedre, takt og løsgjort het blir bedre og hesten bruker seg på en mye mer sunn måte. For å forenkle prosessen med avlæring og innlæring kan man benytte seg av mentaltrening for raskere å skape nye signaler fra hjernen og ut i muskulaturen.

Lær mer om hvordan du kan takle nerver og sette mål her:https://grynergaard.simplero.com/page/94238

 

God helg 🙂 Gry

Share

17.12.2013 Forskning på mentaltrening

fokusLes mer her; http://www.ukeavisenledelse.no/2013/trente-oppmerksomheten-spisset-konsentrasjonsevnenom hva hvordan effekten av det du lærer på mine kurs kan påvirke deg til å bli en bedre rytter og et bedre hestemenneske, mer harmonisk og fokusert. Innen NLP Coaching gjør vi dette og mere til:-)

 

Share

14.12.2013 Tilbakemeldinger som motiverer

finne de riktige ordene

finne de riktige ordene

Som gammel klatrer med et visst behov for å kjenne på den tynne linjen mellom  liv og død, har jeg omsider funnet en ride instruktør som har fattet poenget for min motivasjon. Stian Pedersen skjønte ganske rast at når han sa “bra Gry”, så ble det dårligere ridning fra min side. Min automatiske reaksjon basert på klatring er at da kan jeg slappe av….med det resultat at jeg slipper hesten fra meg:-/ Så uten at jeg sa noe forstod Stian at han måtte bruke andre ord, som var mer klatreorienterte. Og fint for meg så har han jo prøvd seg på den fronten også. Så etter et par ganger med feil tilbake melding kom den riktige….beveg deg ut på stupet Gry…det forstod jeg, da måtte det vedvarende skjerpings til! Og så gikk alt så meget bedre:-) takk Stian

Her er noen tips til deg som vil lære litt om hvordan du skal håndtere følelser og sette mål :https://grynergaard.simplero.com/page/94238

Share

12.13.2013 Hverdagslykke

Din tankegang gir deg en tilstand som igjen påvirker hesten

Jeg kurser mange i å drømme og forankre disse i gode og smarte mål. Det skrives og snakkes oftere og oftere om å sette seg “store hårete mål”, men trenger det alltid å være slik? Mål er jo en høyst personlig greie og det er derfor mitt kurs heter “din personlige seierspall”. Mål er noe som er viktig for deg!

Hverdagslykke kan være et slikt mål, i en tid da tiden løper fra oss og vi skulle ønske at døgnet hadde minst dobbelt så mange timer.

Hverdagslykke….litt lykke hver dag…..det vil jeg ha i mitt liv og da må jeg rydde plass til det. God tidsstyring kan være en god hjelp, og du må også vite hva du virkelig vil.

Hverdagslykke for meg er å ri daglig. Det kan være alt fra å trene en unghest og å lære den forskjellige ting til å ri en tur på fjellet bak gården sammen med en jeg setter pris på å ha med meg, eller alene med hundene.

I dag, i blåtimen var det et helt fantastisk lys ute og da var jeg snar med å sale opp og ri mot Grimsdalen. Det var et fantastisk fargespill på himmelen og Rondane viste seg fra sin vakreste side på denne tiden av året. Unghesten Glotti fungerte godt og lykkefølelsen, ja den satt der den skulle:-)

Hva er din hverdagslykke? Og hva skal til for at du skal få noen drypp av denne hver eneste dag?

Mer om målsetting i dette gratiskurset:https://grynergaard.simplero.com/page/94238

 

God helg….Gry

Share

06.12.2013 Trene hesten i selvbæring og balanse

Gry underviser copyDenne artikkelen kommer med enkle og virkningsfulle tips til hvordan man skal tenke og trene hesten sin til å få bedre balanse og til å ta ansvar for egen bæring. les mer her;http://www.manolomendezdressage.com/2013/12/05/manolo-on-the-half-halts/

For dere som har gått kurs hos meg, bruk teknikkene dere har lært for å integrere stoffet mellom hjerne og kropp.

God rytterhelg:-)

Share